Рубрики
Начало » Образование » Университети » Университети » TУ Делфт » ТУ Делфт удължава онлайн обучението до 1 юни заради коронавируса

ТУ Делфт удължава онлайн обучението до 1 юни заради коронавируса

 

biblioteka tu delft 4

 

Техническият университет в Делфт (Нидерландия) удължава онлайн обучението до 1 юни 2020 г. заради коронавируса, става ясно от съобщение на сайта на висшето училище.

 

От ТУ Делфт припомнят, че от 23 март до 1 юни в Нидерландия вече е забранено събирането на повече от 3 души. След консултации с други холандски университет е взето решение обучението до юни да е онлайн вместо да се провеждат присъствени занятия в кампуса. Подготвя се вариантът да се предложи онлайн обучение и до края на академичната година, която е около началото на юли. Ако правителствената политика бъде облекчена, от университетите ще проучат възможността да провеждат занятия в учебните зали.

 

През април са изпитите за 3-я семестър в ТУ Делфт. Към момента не се дават подробности как ще протекат. Има петиция на студенти за повече яснота, съобщава изданието на университета „Делта“. Четвъртият семестър е от средата на април до юли.

 

Подробности за ситуацията около коронавируса в Нидерландия можете да следите на английски тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".