Рубрики
Начало » Образование » Училища » Кандидатстване » Училища-гнезда в София за подаване на документи за кандидатстване след 7 клас (2017)

Училища-гнезда в София за подаване на документи за кандидатстване след 7 клас (2017)

обн. 16.6.2017

 

pencil-1209544_640

 

Как ще става кандидатстването в гимназиите (2017) >>

РУО София-град публикува списък на паралелките за прием в 8 клас (2017) >>

 

МОН съобщава (9.6.2017):

 

Електронната система за кандидатстване след VII клас в гимназиите в страната беше пусната пробно днес. Родителите и учениците могат да разгледат демо версията на адрес: https://demo.priem.mon.bg. Тя не съдържа целия план-прием по региони. Включен е приемът на отделни профилирани и професионални гимназии, за да могат родители и ученици да добият реална представа как става електронното подаване на заявление за участие в класиране. Пробният интерфейс ще бъде достъпен до 24 часа на 14 юни 2017 г. и на него не могат да се подават документи. Кандидатстването след VII клас започва на 16 юни 2017 г., когато ще бъде пусната в действие пълната версия на електронната система.

Тази година документи се подават онлайн или на хартиен носител в училище. Заявлението се подава еднократно и ако бъде подадено онлайн, не може да се подаде отново на хартия. През електронната система кандидатстването ще става чрез входящ номер и уникален за всеки ученик 10-цифрен код за достъп. Тях бъдещите осмокласници ще намерят в служебните си бележки, с които се явяваха на национално външно оценяване.

Попълването на онлайн заявлението включва данните на ученика, предпочитаните училища с избраните профили или специалности от професии, подредени последователно според желанията. Всяка паралелка е отделно желание. Изборът става от падащо меню, което включва училищата с прием след завършен VII клас с утвърдените им паралелки по профили и специалности от професии, както и кодовете им, за да не се допусне грешка.

Ако ученикът кандидатства и за професионални гимназии, задължително прикачва и сканираното копие на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия му лекар (след като натисне бутон „прикачване на медицинско (PDF)). Оригиналът се подава при записването. За да се потвърди електронното подаване на заявлението, се натиска бутон „потвърди“, след което в отделен прозорец излиза декларация за съгласие на родителя.

 

РУО – София-град съобщава:

 

Уважаеми родители и кандидат-гимназисти,

От тази година ще можете да подавате заявление за участие в първи(трети) етап на класиране след положени изпити чрез тест и проверка на способностите за приемане в VIII клас по електронен път в сайта https://priem.mon.bg/, който ще бъде активен за въвеждане на желанията на учениците от 16.06.2017 г.

Друга възможност за подаване на заявления е на хартия в училищата-гнезда.
Кодовете за паралелките ще бъдат публикувани на настоящия сайт.

ЗАЯВЛЕНИЕ за участие в първи (трети) етап на класиране след положени изпити чрез тест и проверка на способностите за приемане в VIII клас
ЗАЯВЛЕНИЕ за участие в първи (трети) етап на класиране след положени изпити чрез тест и проверка на способностите за приемане в VIII клас разширено

Благодаря на Ани Гранчева за информацията!

 

 

РУО София-град публикува списък на училищата-гнезда за подаване на документи за кандидатстване в гимназиите в столицата.

 

Вижте списъка в следващия линк:

 

Училища – гнезда за приемане на заявления на учениците за първо и трето класиране от училища на територията София-град – 2017 г.

 

gnezda 1 gnezda 2 gnezda 3

serdika

gnezda 4

 

Полезна информация за резултатите от изпитите в София

 

Статистика за успеваемост в София

 

СТАТИСТИКА БЕЛ+ МАТ по пол (източник РУО София-град)

СТАТИСТИКА БЕЛ 2017 (източник РУО София-град)

СТАТИСТИКА МАТ 2017 (източник РУО София-град)

Съотношение на оценките от НВО през 2017 спрямо 2016 – автор: Петър Бонев

 

 

118 ученици в София са получи максималният брой точки на изпита по математика в 7 клас, който е 100 т. На изпита по български език и литература няма оценки от 100 и 99 т. Най-високата е 98 т., постигната е от двама ученици. По математика 8 ученици са с 0 точки на изпита. По български – 3 ученици са получили 0 точки.

 

София – БЕЛМАТ – 6.6.2017 – 13,20 ч. – Благодаря на инж. Александър Дамянов и на Ралица Сребрева!

Петър Бонев изпрати до „Данибон“ сравнителна статистика за София от изпитите по български и математика за 7 клас. Предполага, че ще е полезна и за други родители. Благодаря много!

 

Сравнителната статистика за София 2017 - 7.6.2017 – Благодаря на Петър Бонев за изпратената полезна информация!

Сравнете с 2016 г.

Статистика 2016 БЕЛ

Статистика 2016 МАТ

Статистика 2016 БЕЛ + МАТ

 

Училища гнезда в София – 6.6.2017 – 10 ч. – Благодаря на инж. Александър Дамянов!

 

План прием в София след завършен VІІ клас (източник: РУО София-град) – вижте забележката по-долу:

 

Получих две писма около приема в НТБГ. Виктор Тутеков уточнява, че трябва да се види информацията на сайта на училището в „новини“ на началната страница.

 

източник: РУО – София-град

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".