Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Ученик от Американския колеж с три пълни шестици на матурите в 12 клас (2016)

Ученик от Американския колеж с три пълни шестици на матурите в 12 клас (2016)

 

acs 2

 

Марио Янакиев, зрелостник от Американския колеж в София, има три пълни шестици на матурите в 12 клас, съобщават от училището. Той се явил на двете задължителни матури и на една допълнителна. Постигнал е пълни шестици на задължителната матура по български, на матурата по химия и опазване на околната среда, а така също и на биология и здравно образование.

 

От Американския колеж съобщават, че в тяхната история имат за първи път ученик, който се явява на три матури и има три пълни шестици.

 

Осем зрелостници на Американския колеж в София имат по две пълни шестици на двете задължителни матури в 12 клас. Една от тях е Галена Сардамова, която на наградите на академичните катедри за випуск 2016 е получила наградата на катедрата по български език и литература и на катедрата по чужди езици.

 

Американският колеж зае 3-то място в страната по среден успех от задължителната матура по български език. Oценката им е 5.66. На втората задължителна матура средната оценка на Колежа е най-високата за България. Средният успех е 5.84. Така училището зае първо място за страната по успех от втората задължителна матура.

 

От Софийската математическа гимназия също похвалиха своите ученици, които имат отлични оценки на матурите в 12 клас. Двама зрелостници са с по три пълни шестици. Това са Добромир Лазаров и Карина Сярова. Повече можете да прочетете в сайта на училището. Благодаря на г-жа Полименова за подадената информация.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".