Рубрики
Начало » Интересно » ДОБРО ОБЩЕСТВО » 12 колежа за американската елитна прослойка „Препи“

12 колежа за американската елитна прослойка „Препи“

 

Princeton_University_Alexander

 

Кои са най-„препи“ колежите в Америка (т.е. колежите, в които учат децата от елитната прослойка „Препи“)? Този въпрос често се среща в американските форуми за кандидат-студенти и студенти. За някои е престижно да учат в такива колежи, където се обучават наследниците на елитната американска прослойка „Препи“. За други – това е знак, че може да не е точното място за тях.

Има различни критерии как да се определят кои колежи са „препи“. Самата авторка на книгите „The Official Preppy Handbook“ и „True Prep“ Лиза Бърнбах посочва определени колежи въз основа на това къде учат най-често децата от тази прослойка. Други изследователи посочва някои по-различни критерии (например, колежите с по-малко стипендии). Днес ще ви разкажа за класацията на сайта Thrillist.com, които изброяват своите „12 най-препи колежа“ въз основа на това в кои от тези училища се обличат и изглеждат най-препи.

Princeton University

Принстън заема челното място в тази класация на най-препи колежите. Възпитаниците му са известни с елегантното си облекло, но това, което поставя колежът на първо място е фестивалът Lawnparties, който се провежда два пъти в годината. Тогава често младежите носят розови ризи, папионки, а момичетата – розови рокли.

В студентските форуми възпитаниците на Принстън са описани като твърде разнообразни, сред които има препи и богати. Всички са приятни и възпитани.

Vanderbilt University

Това е университетът, известен с това, че възпитаниците му не умеят да пренебрегнат официалното си облекло дори и при неофициални събития. Винаги ще ги видите поне с блейзър и с папионка.

Sewanee: The University of The South

Ако сте вече голям и сутрин трябва да облечете костюм и вратовръзка, за да отидете на работа и винаги съжалявате, че не сте студент и няма как да ходите с раздърпана тениска и дънки. Е, не съжалявайте толкова! Възпитаниците на Sewanee: The University of The South са задължени всеки ден да ходят в учебните зали с вратовръзка и с костюми в продължение на своите 4 години обучение. Добавете към това и готическата архитектура. Кампусът е оформен по подобие на Оксфорд. Също така в този университет има много тайни и по-малко тайни общества. Почитатели са на романите на Уилям Фокнър.

Trinity College

Модата в този колеж е на особена почит. Мъжете предпочитат марката Vineyard Vines. Харесват и популярното поло Ralph Lauren. Дамите са още по-вещи и за тях е много важен дори нюансът. Често са с рокли Sail to Sable (мото на тази марка е Sail to Sable: Chic Meets Preppy) или J. McLaughlin.

Hampden-Sydney College

Това е най-уважаваният колеж за джентълмените от Юга. Той е най-старият частен мъжки колеж в САЩ. Основан е през 1775 г. Как трябва да изглеждат препитата в този колеж – вижте повече информация в  брошурата, която получават всички, които проявяват интерес.

The University of Virginia

В този университет студентите се обличат „от главата до петите“ в много скъпи, стилни и модерни дрехи. Дори първокурсниците носят костюми Brooks Brothers – марка, с която се обличат повечето американски президенти. Други любими брандове са Barbour, Southern Tide и Orvis.

Elon University

Славата на този университет е, че е наистина „много препи“, а на възпитаниците му – че са много красиви. И още клюки: „няма да се намери грозно момиче в кампуса“, „момчетата винаги отварят вратата на дамата“, „момичетата започват разговора с комплимент“, „всички са много добре облечени“, „всички студенти са препи и много вежливи“, „момичетата са изключително мотивирани и много умни, направо гениални; удивително съчетание на умници и на красиви богаташки“, „момчетата се гордеят със своите братства“, „момичетата са много, момчетата са малко“. Повечето студенти имат еднакъв стил на обличане, който е много елегантен.

Pepperdine University

Не се заблуждавате – препи стилът не е запазена марка само за източния бряг. В Pepperdine University учат много заможни деца, които прекарват следобедите си в каране на сърф, а след това отмарят на бащината яхта.

Dartmouth

Това е най-малкият университет от Бръшляновата лига. Изцялото социалният живот в него е доминиран от престижните „братства“ (мъжки организации) и „сестринства“ (женски организации). Dartmouth е мястото, където се ражда филма „Animal House“. Историята е въз основа на спомените на един от сценаристите, член на братството Alpha Delta Phi.

 

Miami University

Този университет е с официално признат статут на „Майка на братствата“. Освен това има и редица други препи черти, които му отрежат място в тази класация. Определян е като университета с твърде много „препи“ студенти. Всички се обличат в препи стила.

Williams College

Всички се обличат твърде препи, дори чак скучно, защото повечето са еднакво облечени спрямо препи нормите. Това се коментира в студентски форуми. Другите клюки: „момчетата са много красиви и елегантни, но има твърде малко атрактивни момичета“.

Middlebury College

Повечето студенти тук са „бели“ и „препи“, пише във форумите. Момчетата са с мускулести тела, а момичетата са с красиви лица – това са другите клюки.

 

източници: https://colleges.niche.com/, http://www.thrillist.com/

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.