Рубрики
Начало » Образование » Университети » Допълнителен избор на британски университет

Допълнителен избор на британски университет

 

england-3820007_640

 

Кандидатстването в британските университети през платформата UCAS дава възможност да се изберат само 5 университета във Великобритания, но съществува възможност и за допълнителен избор („Extra choice“).

 

Този допълнителен избор е възможен, ако кандидатът има 5 отказа от избраните университети, или пък откаже офертите, които е получил.

 

 

След като няма вече оферти, кандидат-студентът може да направи нов избор. В рамките на 21 дни той ще получи отговор от университета. Може да приеме решението или да я отхвърли. Ако я отхвърли, има възможност отново за допълнителен избор.

 

 

Търсенето на свободни места се прави през търсачката на UCAS: https://digital.ucas.com/search. Вписва се желаната специалност, степен на обучение, година на обучение. След това трябва да се отметне възможността: „Only show courses with vacancies“ („Показване само на курсовете със свободни места“). И така ще стане ясно къде има свободни места.

 

london-3550756_640

 

Датите за допълнителен избор са между 25 февруари и 2 юли.

 

Проверка за така желаната компютърната специалност, която през тази година е с изключително много кандидати и с огромен наплив, показва, че има свободни места в много добри университети. За повечето специалности липсват свободни места само в топ университети: Кеймбридж, Оксфорд и Импириъл. За някои по-малко желани специалности се откриват места в много престижни университети от ранга на Единбург, UCL, Уорик.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".