Рубрики

Йейл в Американския колеж

 

yale acs 1

 

На 19 октомври в Американския колеж се проведе среща с представител на престижния университет Йейл. В рамките на час Хана Мендловиц (Hannah Mendlowitz, Senior Assistant Director of Undergraduate Admissions) направи много стегната презентация с полезна информация. В залата имаше доста ученици от Колежа, а също така и родители. Голяма част от колежаните бяха с новите си училищни компютри (хромбук) и на тях водеха записките си от чутото. Задаваха и много интелигентни въпроси.

 

yale acs 3

 

Презентацията съдържаше много важни моменти: защо ученик да избере Йейл и как да кандидатства. Много неща ги знаех, но имаше и детайлчета, които човек може да чуе само на такива срещи. Например, ако ученик се цели в такъв топ университет може лесно да прецени дали изобщо е за там. По успех трябва да попада в топ 5-10% сред учениците в училището си (разбира се, става дума за училища с много отличници и сериозно учене). И другата важна насока, която чух. Добре е препоръките от учители да бъдат взети от тези, които преподават на ученика в 11 и 12 клас. В Йейл има възможност за два „majors“.

 

yale acs 2

 

С наближаване на кандидатстването в университетите като родител забелязвам, че все повече зачестяват мейлите от Офиса на академичните съветници в Американския колеж. В тях се съобщават новини за срещи с университети, какви изпити и кога да се държат, какво трябва да прави ученик от даден клас (например 11 клас) през съответната учебна година и други полезни насоки.

 

Следващото голямо събитие в Американския колеж, свързано с работата на Офиса на академичните съветници, е на 30 октомври. Тогава в колежа ще пристигнат представителите на 27 университета от цял свят. Необходима е регистрация, пише в мейла на академичните съветници до родителите от Колежа.

 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".