Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » В кои градове излязоха резултатите и класирането от Европейското кенгуру (2013)?

В кои градове излязоха резултатите и класирането от Европейското кенгуру (2013)?

SMG

Малко след състезанието най-честите въпроси бяха за задачите и отговорите от „Европейското състезание“. Тук-там се появяваха и самите тестове, но модераторите бързо ги махаха от сайтовете, тъй като има забрана да се качват в Интернет пространството до 23 април 2013 г.

Следващите въпроси, които се появиха, бяха свързани с резултатите. Интересни анализи могат да се направят по този въпрос. Има си организатори-първенци, които гледат на резултатите като на гореща новина и максимално бързо се стремят да я предоставят на своята аудитория. Правят страхотно впечатление СМБ-Русе и НПМГ, които не само публикуват, а и комуникират.

Кои са първенците в публикуването на резултатите от „Европейското кенгуру“?

Отново първенците бяха Русе, Габрово и Ловеч, които ги публикуваха още в събота – часове след състезанието. В неделя Националната природо-математическа гимназия също обяви в Интернет резултатите на явилите се там ученици. Другите столични училища, които качиха резултатите от „Европейското кенгуру“ на сайтовете си, са 119-то и 138-мо. Браво! По непотвърдени данни очаква се утре или в четвъртък да излязат и резултатите в СМГ. Обикновено ги разлепят във фоайето и не ги качват на сайта си. Очакваме резултатите и от други големи и силни математически градове – Варна, Бургас, Пловдив.

Към момента в групата 5-6 клас, която следя с интерес, няма максимален резултат – 150 т. В Русе 5-класник има 145 т., а 6-класник – 140 т. В София засега най-високият резултат е 135 т. в секция НПМГ на Николай Благоев (ЧОУ „Света София“, 6 клас), но очакваме и от другите секции.

Друг интересен факт от тазгодишното състезание е, че в Шумен има максимален резултат на второкласник – Маргулан Исмолдаев и както подсказаха многозина това е братът на много силната състезателка от 7 клас Асел Исмолдаева.

Също така е интересно, че водачи във Велико Търново в групата 5-6 клас, са трима 5-класника. Начело е силната математичка на Свищов, която печели и доста софийски състезания, Любомира Петкова Димитрова.

Ако искате да следите най-бързо кои градове и училища обявяват резултатите, препоръчвам ви да надниквате в темата „Математически турнири“ и публикациите на „Дидева“.

Велико Търново

Видин

Враца

Габрово

Гоце Делчев

Кюстендил

Ловеч

Русе

Силистра

Сливен

София – 119 СОУ

София – 138 СОУ

София – НПМГ

Хасково

Шумен

Към момента коментари от познавачи на състезанията сочат, че тазгодишните задачи изглежда са били по-трудни от миналогодишните.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.