Рубрики
Начало » Образование » Университети » Университети » TУ Делфт » Велоразходка из кампуса на Техническия университет в Делфт

Велоразходка из кампуса на Техническия университет в Делфт

Пътеписи от Холандия

tu delft oct 2019 1

 

През октомври 2019 г. за втори път посетихме кампуса на Техническия университет в Делфт. Този път различното беше, че и аз бях на велосипед. Велоразходката показва още по-добре очарованието на холандския начин на живот – семпъл, активен, рационален, много удобен. Подобно на запалените шофьори, които се радват на немските магистрали, в Холандия впечатляващото според мен са велоалеите.

 

tu delft oct 2019 7

 

Особено в кампуса на ТУ Делфт за мен беше огромно удоволствие да карам колело, а не бях го правила от 6 клас. Всичко е толкова добре премислено – широки, удобни велоалеи, даващи предимство навсякъде на велосипедистите. Големият кампус се минава за съвсем кратко време. Човек не желае да слезе от колелото, а постоянно му се иска да отскочи до някоя нова дестинация и да тества нови маршрути по велоалеите.

 

tu delft oct 2019 2

 

Поспряхме да пием кафе в Cafe Lab в кампуса.

 

spar delft 13

 

Надникнахме и в съседния ресторант.

 

tu delft oct 2019 8 hangout

 

А след това си купихме и бутилки вода от студентския магазин Spar.

 

spar delft 4

 

Освен хубави велоалеи, навсякъде имаше и паркинги за велосипеди. А в общежитията студентите имат и вътрешни.

 

spar delft 2

 

Успях да снимам само емблематичната висока сграда на Факултета по електроинженерство, математика и компютърни науки.

 

tu delft oct 2019 3

 

Разходихме се до известната сграда X, където се провеждат спортните занятията и часовете по изкуство. Отскочихме до по-далечния авиационен факултет. Авиационната специалност на ТУ Делфт е една от най-силните в света. Нарежда се обикновено в топ 3 в световен мащаб и дори понякога изпреварва MIT сред трите най-добри в тази сфера в популярните класации.

 

tu delft oct 2019 4

 

В сградата на авиационния факултет исках да надниква в зоната за ядене, където има италиански и гръцки ресторанти, но този път нямахме време да похапнем там и да ги пробваме.

 

tu delft oct 2019 5

 

Така набързо обиколихме с велосипедите си кампуса на Техническия университет в един петъчен октомврийски ден, а след това продължихме велоразходката си из градчето.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".