Рубрики
Начало » Образование » Справочник » Дигитално образование » Видеоуроци за подготовка за НВО в 4 и 7 клас

Видеоуроци за подготовка за НВО в 4 и 7 клас

 

prosveta_novini

 

„Националното външно оценяване – мисията е възможна“ е мотото на инициативата на „Просвета“, в която ще се излъчват специални уроци за подготовка за Националните външни оценявания (НВО) в 4 и в 7 клас. Те са част от програма на издателството „Учим онл@йн с учител“, която стартира веднага след извънредната ваканция в началото на март. Началото на новата инициатива е 21 март.

 

Целта на новите видеоуроци е завършващите 4. и 7. клас да получат ценни съвети и практически насоки за изпититe по математика и български език и литература от учители с богат опит в подготовката за НВО, участвали в съставянето на изпитни задачи и в оценяването на учениците през предходните години.

 

В уроците са включени примерни задачи и техните решения в съответствие със зададения от МОН изпитен формат. Така децата ще се запознаят със спецификите на предстоящите тестове и ще упражняват отделните типове задачи, което ще подпомогне пряко тяхната успешна подготовка.

 

От 21 до 24 април ще се излъчат първите уроци от цикъла по следния график:

 

 

Тези уроци ще могат да се проследят на сайта на „Просвета“ www.prosveta.bg/grafik-onlain-uroci-s-uchitel и на страницата на издателството във Фейсбук. Те ще бъдат достъпни свободно за всички, които проявяват интерес.

 

До края на учебната година ще бъдат представени още специални уроци за НВО в 4. и в 7. клас.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".