Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Резултатите на 5-класниците от Великденското математическо състезание в София са завишени с 5 точки

Резултатите на 5-класниците от Великденското математическо състезание в София са завишени с 5 точки

125 sou sgrada

Бдителни родители забелязаха късно снощи, че резултатите на всички петокласници в София, явили се на Великденското математическо състезание, са завишени с 5 точки. Моя проверка на сайтовете на организаторите СМБ – секция „Изток“ и на 119 СОУ  показа същото. Засега причината не е ясна.

След промяната вече има ученици с максимален резултат 75 т. Преди ми направи впечатление, че един от водачите сред състезателите по математика за випуска, има 70 т. Изненадах се, защото по принцип е на максимум почти винаги. Сега виждам, че вече е със 75 т. Единственото логично обяснение, което ми хрумва, е, че е имало спор за някоя задача, която носи 5 т. и са дали на всички по 5 т. Ще изчакаме още малко и вероятно ще се появи публично истинската причина.

Допълвам:

Точно публикувах статията и получих коментар от родител:

„Увеличили са им броя на точките, защото първоначално проверяващите не са обърнали внимание, че на една от задачите, при посочените от тях отговори – няма нито един верен, т.е. грешката е в тях, а не в децата.“

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.