Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Два медала за България на Всерусийската олимпиада по математика 2015

Два медала за България на Всерусийската олимпиада по математика 2015

 

vserusijska 2015

 

Станислав Славов от СМГ спечели сребърен медал, a Константин Гаров от ПМГ Бургас е с бронз на Всерусийската олимпиада по математика, съобщи сайтът на Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки. Другите четирима наши състезатели от националния ни отбор са с почетни грамоти. Това са:

 

Иван Ганев от Американски колеж, София,
Станислав Димитров от СМГ,
Мирослав Маринов от ОМГ Пловдив,
София Бурова от МГ Варна

 

Ръководители на отбора са Емил Карлов, учител в МГ “Атанас Радев”, Ямбол, и Динко Раднев, учител в ПМГ “Никола Обрешков”, Бургас.

Задачи от олимпиадата – 1 ден, 2 ден

Решения 1 ден, 2 ден

Това е 41-то издание на Всерусийската олимпиада по математика. България традиционно се включва в нея. Тази година се проведе от 23 до 29 април 2015г. в Казан, Русия. Участваха 355 финалисти от 50 региона на Русия, а така също и делегации от Китай и България.

 

Отборът ни за участието във Всерусийската олимпиада по математика беше излъчен след квалификации. Повече можете да научите тук.

За историята на състезанието можете да прочетете ТУК.

Кои са препоръчителните книги, сайтове и списания за подготовка – вижте ТУК.

 

 

източник: Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни наукиhttp://olympiads.mccme.ru/vmo/http://info.olimpiada.ru/news/5382

 

снимка: http://www.tatar-inform.ru/

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.