Рубрики
Начало » Образование » Справочник » Дигитално образование » XtraMath – онлайн упражнения по математика за ученици

XtraMath – онлайн упражнения по математика за ученици

 

pay-1036469_640

 

Ако обичате математиката и обичате да се състезавате, споделям с вас един сайт, на който можете да се упражняват. Препоръчан е от Ина Михова, майка на първокласник. Сайтът се казва XtraMath и е любим на сина Ина Михова, който е редовен участник в математически състезания.

Сайтът е доста популярен. Безплатен е. Създаден е през 2007 г. от David Jeschke, компютърен специалист, който е бил и доброволец в едно основно училище в Сиатъл и тогава вижда от какво се нуждаят учениците в обучението си по математика.

Регистрацията в сайта се извършва от родител или учител. Може да се ползва в дома или в училище. Учителите могат да си направят регистрация и да включат там имената на учениците си, после им дават ПИН код, с който да влязат и да си направят домашното или да решат задачки за упражнение. Родителите също могат да се регистрират и да следят развитието на детето си. Дори и да нямат акаунт през училището, родителите могат да направят свой и да регистрират всичките си деца (от предучилищна възраст до гимназиалните класове). Могат да се регистрират няколко деца и всяко получава ПИН код, с който да влиза в сайта и да работи. Всяка седмица родителите получават доклад за прогреса на децата си. На сайта има много видеоклипове, а поне това, което видях в началото от профила на малкия ми син, има виртуален учител, който ти дава куиз със задачки. По-нататък не знам как продължава, не исках да влияя на резултата.

Още информация можете да намерите на сайта XtraMath.

 

extramath

 

Благодаря на Ина Михова за информацията и препоръката!

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.