Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » ХХ състезание по математика и информационни технологии „Св.Николай Чудотворец“

ХХ състезание по математика и информационни технологии „Св.Николай Чудотворец“

 обн. 6.12.2017 г. – 23,19 ч.

korabche burgas

Резултати

Индивидуално класиране – ИТ

 

Отборно класиране

Индивидуално класиране – математика (обновен)

 

източник: СМБ – Бургас

 

Благодаря на родителя от Бургас, който редовно подава ценна информация за състезанията!

 

Нова информация

 

Награждаване:

 

ЗАКРИВАНЕТО НА XX СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ „СВ. НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ“ ЩЕ СЕ СЪСТОИ КАКТО СЛЕДВА:

НА 6 ДЕКЕМВРИ 2017 Г. В АКТОВАТА ЗАЛА НА ОУ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ“ – ОТ 14.00 – ОТ 1 ДО 4 КЛАС, ОТ 14.30 – ОТ 5 ДО 7 КЛАС, 12 КЛАС И ИТ.

 

 

Основна информация

 

На 26 ноември 2017 година ще се проведе XX състезание по математика и информационни технологии “Свети Николай Чудотворец”. Организатор е СМБ – Бургас. Посветено е на празника на град Бургас – 6 декември, Никулден.

 

Състезанието по математика е за ученици от I до VII клас, а така също и за XII клас. Ще бъде в неделя на 26.11.2017 г. от 10:00 до 12:30 часа.

 

Състезателната тема по математика за I клас съдържа 10 задачи, придружени с илюстрации.

 

Състезателните теми по математика за IV и VII клас ще бъдат по формата на съответните изпити или състезания, с които ще се осъществява приема в съответните по-горни класове в (профилирани) МГ и ПМГ, а в XII клас ще бъде под формата на пробна матура, като ще могат да се включат и единадесетокласници.

 

Състезателната тема по математика за останалите класове (по традиция) съдържа 20 въпроса, от които 14 са с избираем отговор, 6 въпроса са с кратък свободен отговор и 1 задача, на която трябва да се направи пълно решение.

 

Състезателната тема по информационни технологии съдържа тест с 20 въпроса и 2 практически задачи. Състезателните групи са III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII клас.

 

Регистрацията на участниците става САМО чрез заявка на email: snc_2017@abv.bg (с копие до mathschool_bs@abv.bg), публикувана на сайта на СМБ-Бургас www.smbburgas.bg, уточняват организаторите.

 

Разпределението на участниците по зали за състезанието по математика и информационни технологии ще бъде изнесено на 25.11.2017 г. на сайта www.smbburgas.bg и на сайтовете на училищата-домакини. Участниците да се явят в 09.30 часа на определените места, пишат от СМБ-Бургас.

 

Училищата, в които ще се проведе състезанието са ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас и ОУ „Братя Миладинови“ – Бургас.

 

Класирането ще бъде индивидуално и отборно. В състезанието по математика специално жури ще присъди награда за оригинално решение на състезателна задача. Ще бъдат присъждани награди на учители за отлично представяне на техни ученици.

 

Отборното класиране ще се формира както следва:

 

1. по математика – най-добрите четири резултата от училище по випуски (за учениците от ПМГ “Акад. Н. Обрешков” гр. Бургас и други МГ ще има отделно класиране);

 

2. по ИТ – най-добрите четири резултата от училище по випуски.

 

3. Обявяването на резултатите и награждаването на отличилите се ученици ще бъде на 6 декември 2016 г., като точния час и място ще бъдат обявени на сайта www.smbburgas.bg.

 

Подробности научете тук.

Бланки за записване – тук.

 

Благодаря за информацията на ангажиран родител от Бургас, който следи новините от математическите състезания и предава за „Данибон“!

 

източник: СМБ – Бургас

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".