Рубрики
Начало » Образование » Университети » MBA » За един блог на съпругата на MBA студент

За един блог на съпругата на MBA студент

veronika mba blogger

Обичам да се ровя в Интернет и съм много щастлива, когато попадна на интересни блогове. В събота случайно открих този блог http://veronicaarmstrong.com/ и искам да ви го представя.

Вероника Армстронг е блогърка и съпруга на МВА студент. В своето интернет местенце разказва за техните преживявания в МВА училището. Полезен и увлекателен сайт!

Блогът на Вероника Армстронг заема челна позиция в Гугъл по ключови думи: „съпруга на МВА студент“. Самата тя признава, че точно по тази тема има изключително голям трафик от търсачката. Отстрани всичко е много лъскаво и атрактивно – МВА образование в елитен университет от Айви лигата, младо, успяло семейство, пред което предстоят само прекрасни неща, блестящи перспективи за кариера пред съпруга, но реално преди и по време на цялото МВА обучение има огромни изпитания пред тях. Докато съпругът й е зает с обучение, срещи с рекрутъри от топ компание, участие в клубовете на Университета, Вероника стои сама с двете деца и единствената й разтуха е Интернет. Тя споделя, че от МВА училището организират много забавления за семействата на студентите си, но, когато човек е с малки деца, няма как да се възползва от тях. Единствено може да размени мейли с другите съпруги и да говори по Скайп-а.

Вероника Армстронг е майка на две дечица – момченце и момиченце на 2 и 1 години. Съпругът й е МВА студент в Cornell University. Цялото семейство живее в кампуса на университета. Вероника е запалена по писането, фотографията и готвенето.

Един от основните фокуси в блога й е животът на МВА студентите и техните семейства. Първият й разказ е как съпругът й е приет за МВА студент и споделя пред какви предизвикателства се е изправио семейството им – например, важен ден за таткото, а пък децата са болни. Натовареният график на МВА студентите често води до разводи, но Вероника още в началото се зарича, че ще издържи и няма да си губи времето в притеснения. Когато съпругът й е приет за МВА студент, двамата напускат работа, за да са заедно всички и се пренасят в общежитието на университета.

Вероника пише почти всеки ден в блога си. Развежда ни из миниатюрното им жилище в Cornell University. Дори снима със специален фотоапарат, за да покаже колко е мъничко апартаментчето, в което трябва да живеят заедно с двете си деца. Но те са доволни, защото е напълно по силите им, за да си го плащат, а и в Университета има достатъчно места, където да играят децата.

Освен лични преживявания, авторката дава и ценни съвети как да се спести за МВА обучение. Например, това на съпруга й възлиза на над 140 000 долара. Години наред са спестявали заедно, не са си правили дори сватба, ползвали са градски транспорт. Но само със спестяване едва ли може да се събере такава сума. Вероника дава идеи и как да се търсят стипендии. Разбира се, информацията е по-скоро за американските МВА училища. В Европа доста детайли са по-различни, но ценното в случая е разказът от първо лице.

Дотук виждаме Вероника единствено в ролята й на автор-разказвач на МВА живота. Но тя успява да се възползва от популярността на блога си и започва да печели от него.

Какъв е бизнес моделът на нейния блог?

Подпомага семейния бюджет с Гугъл реклами, но най-вече прави ревюта на различни продукти. „Работи с мен“ – в тази рубрика Вероника описва своите изисквания. Поставила е условие какво може да представя. Държи продуктите да съотвестват на идеята на блога й и на интересите на аудиторията й. Рекламира неща, които улесняват живота на майката, детски дрехи и аксесоари, принадлежности за кухнята. Предпочита да работи с малки фирми, които ръчно изработват продукцията си.

Блогът е изключително интересен и увлекателен. Истинските истории са много по-завладяващи и от най-добрия роман. Ще го следя с голям интерес и най-вече се вълнувам какво се случва с един МВА студент след завършването му. А и, разбира се, със семейството му.

Ако се интересувате от МВА обучението и особено ако имате семейство, ще ви бъде изключително полезен блогът на Вероника Армстронг, за да видите какво биха преживели и вашите близки, докато вие следвате и няколко години почти няма да имате време за тях, но пък тяхната подкрепа ще ви е най-важна за вашия успех. А и още нещо – примерът на това се семейство е чудесен модел.

източник: http://veronicaarmstrong.com/

снимка: Google+

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.