Рубрики
Начало » Представи се » 10 години детска градина „Монтесори Хай“

10 години детска градина „Монтесори Хай“

 

2

 

Като вълшебна горска приказка премина празникът по случай десетата година от създаването на детска градина „Монтесори Хай“ – една от първите Монтесори градини в България. Рожденият ден срещна деца, родители и учители, били част от екипа на градината през годините и останали завинаги в голямото „Монтесори Хай“ семейство.

 

На празника грееха усмихнати лица, имаше и много насълзени очи, раздаваха се мили прегръдки, много незабравими истории отново оживяха край езерото в гората близо до София. Децата не спираха да играят и да се забавляват така, както винаги са го правили заедно, а възрастните да споделят и наваксват пропуснатото.

 

1 (1)

 

„Порасна градината, пораснаха и първите дечица, прекрачили прага на синята къща, пораснаха мечтите на всички. Очите обаче са същите – търсещи и любопитни на децата, изпълнени с любов и благодарност на родителите. Много от тях преплетоха съдбите си за цял живот с други семейства от градината, като чувството от това, че ние сме причината, е неописуемо!“, каза Веселина Стойчева, създател на детска градина „Монтесори Хай“.

 

„Вълнуващо и много топло беше за мен да гледам отстрани как деца и учители държат ръцете си, споделят и си спомнят за най-милите години заедно. И днес в погледите на най-малките човечета в градината, се виждат онези искри, заради които Монтесори Хай е това, което е – място, където децата изразяват най-доброто от себе си, щастливи играят, изследват големия свят…и остават приятели!“, допълни Веселина Стойчева.

 

За ЧДГ „Монтесори Хай“

3 (1)

 

ЧДГ „Монтесори Хай“ е малка, семейна, уютна детска градина, в която често децата прекарват повече време, отколкото вкъщи. Място, в което заедно с тях учителите преживяват техните радости и болки; щастливи и тъжни мигове. Индивидуалното внимание за нас не е рекламен трик, а истинското познаване на всяко дете – дали обича броколи или авокадо, дали го е страх от насекоми, дали харесва розово или пък енциклопедии за космоса. За нас академичните знания не са самоцел, те са естествено продължение на всичко, което заедно с децата градим през годините. И все пак всички наши деца успешно преминават приемните изпити и продължават обучението и развитието си в училищата, в които са избрали, печелят олимпиади и медали във всякакви сфери.

 

„Монтесори Хай“ е мястото, в което има кой да гушне детето, ако е тъжно, мястото където то ще се чувства обичано и разбрано.

 

Преподавателите и помощник-учителите в ЧДГ „Монтесори Хай“ са сертифицирани от Association Montessori Internationale (AMI), както и от Министерството на образованието и науката. Детската градина е член на Монтесори общността в България.

 

За допълнителна информация: www.montessori-hi.com  

 

ЧДГ „Монтесори Хай“ е участник в инициативата „Представи се в Данибон“

За ЧДГ „Монтесори Хай“

„Монтесори Хай“ е малка, семейна детска градина, в която детето се чувства обичано и разбрано. Индивидуалното внимание не е рекламен трик, а истинско познаване на всяко дете. Академичните знания не са самоцел, a естествено продължение на всичко, което сертифицираните от AMI учители градят заедно с децата през годините.