Рубрики
Начало » Представи се » Десет книги с приказки, които всяко дете трябва да има

Десет книги с приказки, които всяко дете трябва да има

 

DSC04895

 

Всяко дете обича приказките. Те са първият му досег със света на книгите, чрез тях опознава света и научава разликите между доброто и злото. Приказките възпитават и забавляват, учат ни да мечтаем и ни вдъхновяват. Представяме ви списък с десет книги с приказки, които всяко дете трябва да има. Всички тях ще намерите на специална цена на щанда на издателство Софтпрес по време на Пролетния панаир на книгата. 

 

1. Приказки на Пушкин

raztvor

 

В създадения от великия руски поет вълшебен свят има омагьосани царкини, хитри и находчиви ратаи, потайни кралства, легендарни царе от стари времена и златна рибка, сбъдваща желания.

 

Любомир Николов, прекрасен преводач и многообичан автор на приказки, с книгата "Приказки на Пушкин"

 

С прекрасния превод на Любомир Николов и фините, омайни илюстрации на Ралица Мануилова това издание е безценен подарък, който вашите деца ще пазят през целия си живот и един ден ще четат на своите деца.

Повече за изданието в Данибон.

 

2. Нови вълшебни приказки от Любомир Николов

12835062_10207221388465874_626339922_n

 

Една малко по-различна книга с приказки. Писателят Любомир Николов събира легенди и истории от цял свят и един ден решава, че ще напише авторска приказка във фолклорните традиции на всяка от страните. В книгата ще намерите монголска, френска, китайска и други приказки.

Повече за книгата в Данибон

 

3. Mъдри приказки за деца и родители от Диана Петрова

mudri prikazki

 

Приказките на Диана Петрова са модерни, подходящи за цялото семейство и идват с препоръката на редица професионалисти, работещи с деца. Тези приказки подтикват децата към растеж и размисъл, за да се справят с ежедневните предизвикателства, и помага на родителите в отглеждането и възпитанието на деца през XXI век.

Повече за книгата в Данибон

 

4. Пепеляшка с илюстрациите на Рут Сандерсън

Pepeliashka_Rut_228x

 

Първо на Панаира на книгата ще получите възможност да се докоснете до изумителните илюстрации на Рут Сандерсън. Сандерсън завладяващо разказва класическата приказка и поднася на децата своите илюстрации-шедьоври. Пищните одежди, разкошните градини и замъци и красивите лица създават визуално пиршество, което допълва изживяването на майсторски изваяната приказка чак до щастливия финал.

 

5. Индийски приказки

indijski prikazki

 

Изданието събира удивителни легенди и сказания от Индия. Техните разнообразни герои се справят с всякакви изпитания благодарение на силите на доброто и разума.

 

6. Японски приказки

 

yaponski prikazki

Японските предания и легенди пренасят читателя в чуден непознат свят, в който приказни създания се намесват в живота на хората и ги изправят пред трудни и опасни изпитания.

 

7. Руски народни приказки

ruski prikazki

 

В световната съкровищница на предания и легенди, руските народни приказки блестят с неподправен блясък и мъдрост. Добрите герои в тези приказки се срещат с безброй изпитания, но вълшебните сили ги подкрепят и им помагат в беда.

 

8. Приказки любими в рими

prikazki v rimi

 

Прекрасна възможност да запознаете детето си с най-хубавите приказки, представени с вълшебната сила на римите. Класиките на Леда Милева и новите римувани шедьоври на Любомир Николов са подходящ подарък за всички малчугани, готови да надникнат в чудния свят на детските книги.

 

9. 100 класически приказки

100 klasicheski prikazki 2

 

Чудесен избор, ако искате да направите подарък, но не сте сигурни за интересите на детето – всички обичат приказки, а и това е книга, която остава за поколенията. Всяка страница е пищно илюстрирана, а приказките са подредени по теми.

10. Световна приказна класика

 

svetovna prikazna klasika

 

Класическите истории на Андерсен, Братя Грим и Шарл Перо оживяват с прекрасни нови илюстрации и превръщат четенето на приказки във вълшебно пътешествие за всяко дете. А тези пътешествия са безценни, защото оставят спомени за цял живот.

 

Заглавията са подбрани от „Данибон“.

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.