Рубрики
Начало » Представи се » Тринайсет златни правила за добри обноски

Тринайсет златни правила за добри обноски

 

etiket-za-vseki-den-tv-rdi-korici_1

 

Добрите обноски и стил на обличане винаги са на мода. Новото допълнено издание на бестселъра „Етикет за всеки ден“ ще ви запознае с правилата на изисканото поведение в бизнеса, семейството и на обществени места, като премине от класическите традиции и стигне до съвременната онлайн комуникация. С помощта на тази книга ще сте уверени и успешни навсякъде и във всяка компания – културното поведение е ключът към успеха във всички сфери на живота.

1. Подхождайте към другите с отворена десница. Отворената длан излъчва великодушие и увереност.

2. Не прибирайте подадената визитка автоматично, а проявете интерес.

3. Ако се наложи за малко да напуснете масата, поставете салфетката на стола, сгъната откъм чистата страна.

 

restaurant-449952_960_720

 

4. Малкият нож до малката чинийка горе служи единствено за намазване на хляба с масло. Маже се не цялата филийка, а отделни хапки.

5. Чашите за шампанско и бяло вино се държат само за столчето, иначе охладеното съдържание ще се затопли и вкусът на напитката ще се влоши.

 

gleser-1773731_960_720

 

6. Кивито се разрязва на две и се яде с лъжичка.

7. При танц сакото на кавалера трябва да е закопчано.

8. На кино или театър стигаме до мястото си с лице към седналите, кимвайки леко.

9. Мъжката риза стои добре, ако яката се показва около 1 сантиметър над яката на сакото. Ръкавите трябва да се показват около 2 сантиметра от сакото.

 

adult-1868003_960_720

 

10. Правилото на златната двойка гласи, че в деловия свят се носят най-много два аксесоара, които бият на очи – стилна вратовръзка и елегантен часовник при господата и колие и гривна при дамите, например.

11. За деловите дами е прието задължително да носят чорапи или фин чорапогащник дори при 45 градуса на сянка.

12. В Япония „бялото“ е траурен цвят, никога не подарявайте бели цветя при частна покана.

 

coffee-1845150_960_720

 

13. В Бразилия обсъждането на делови въпроси при бизнес обяд или вечеря започва едва след т.нар. cafezinho – финалното кафе.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.