Рубрики
Начало » Представи се » 3 детски активни книжки за забавни eсенни дни

3 детски активни книжки за забавни eсенни дни

Препоръчани книги от Софтпрес

 

A mother with a child sits at the table and does homework. The child learns at home. Home schooling.

 

Колкото повече напредва есента, толкова по-дълго време децата прекарват в тихи игри и занимания у дома. Много родители се сблъскват с предизвикателството да съставят разнообразна програма вкъщи. Тук на помощ идват активните книжки, които поднасят забавно и образователно съдържание, което ангажира вниманието на всички малчугани.

 

„Малкото зайче: В детската градина“

malkoto-zayche--v-detskata-gradina

 

Поредицата „Малкото зайче“ включва 4 издадени до момента активни книжки със стикери, които са посветени на конкретна тема. Изданията са насочени към най-малките читатели, които опознават света и подобряват своите умения. Задачите в книжките развиват логичното мислене, насърчават наблюдателността и повишават концентрацията, а стикерите са подбрани така, че да подпомогнат фината моторика и координацията между очи и ръце. В „Малкото зайче: В детската градина“ се говори за ключово събитие в живота на всеки малчуган – прекрачването на прага на детската градина. С помощта на зайчето малкият читател ще се адаптира по-лесно към промените и ще научи какво му предстои като програма в детската градина – от спорта и игрите до учението и следобедния сън. А стикерите и задачите за оцветяване правят преживяването още по-забавно!

Възраст: 3+

 

„Пътна безопасност“

akademiya-zayo-dalgouh--patna-bezopasnost

 

Безопасност на пътя е тема, която касае както възрастните, така и най-малките участници в движението. В академията на Зайо Дългоух читателите се запознават с основните правила по пътна безопасност – учат най-важните пътни знаци, упражняват познанията си за сигнализациите на светофара, посочват как е правилно да се държиш на улицата и за какво трябва да си особено внимателен. И всичко това, докато рисуват, изрязват и лепят. И както в училище учениците получават диплома за отлично представяне, така и тук – в „Академия Зайо Дългоух“, малчуганите заслужено взeмат грамота за своите постижения.

Възраст: 4+

 

„Упражнения по етикет“

Tetradka_Basar_316x

 

„Упражнения по етикет“ от Невена Басарова е практично помагало към превърналата се в бестселър книга „Детска академия за добри обноски“. С него децата усвояват най-важните правила от етикета за деца и упражняват наученото от предишното издание, а именно – как правилно да подредят масата; как да се държат, когато са на публично място; за какво да внимават, когато се общуват онлайн; какви са правилата, когато са гости на рожден ден; как да се обличат съобразно различните празници и поводи и още много други ценни познания. За да направи уроците по-забавни, Невена Басарова е подготвила разнообразни задачи – ребуси, игрословици, лабиринти и пъзели изпитват малките ученици за основите на добрите обноски. А за цветните илюстрации, които носят още повече настроение, се е погрижила художничката Стелияна Донева.

Възраст: 5+

 

detski-knijki

 

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.