Рубрики
Начало » Представи се » 3 детски книги и техните ценни уроци

3 детски книги и техните ценни уроци

 

knigi-deca

 

В началото на учебната година децата се завръщат в класните стаи, отварят и разлистват учебници, готови да покорят нови хоризонти и да научат куп полезни, любопитни и важни неща. Но има и уроци, които откриват сред страниците на любими книги – съвети, които ги напътстват в различни житейски ситуации години, след като са затворили вратата на училището. Ето три от тях.

 

С усмивка и добри обноски можеш да постигнеш всичко

 

deca-chetene-knigi (2)

 

На страниците на „Детска академия за добри обноски“ експерът Невена Басарова споделя най-важните правила от етикета за деца – познания, които помагат на малките читатели да растат щастливи и уверени и които ги напътстват както в класната стая, така и в училището на живота. От практичния наръчник всеки ученик получава ценни съвети как да прави добро първо впечатление, кои теми за разговор да избягва, как да се държи в определени ситуации и среди, как да уважава чуждото пространство и да защитава своето. И винаги да помни, че с усмивка и добри обноски може да отключи безброй врати.

 

Бъди любознателен и упорит

deca-chetene-knigi (1)

 

Светът е пълен с изненади и приключения, а жаждата за нови знания, упоритостта и любопитството спомагат за разширяването на неговите граници и откриване на нови хоризонти. На това ни учат Марко и Никола, героите от книгата на Цвета Петрова – „Срещи с вълшебни създания“. Те поемат на пътешествие из Рила и Родопите в търсене на чудати същества, за които са слушали от приказките и песните. Всяка среща описват подробно в техния дневник. Там те разказват за тръпката от опознаването на непознато и митично създание, но споделят и за опита и мъдростта, които трупат след всяко вълнуващо преживяване.

 

Бъди добър приятел

 

Group of kids friends arm around sitting together

 

Добрият приятел те разбира и подкрепя – с него споделяш хубавите и лошите моменти. С обич и всеотдайност той помага да пребориш всяко изпитание. Добрият приятел не лъже и не се отмята от дадената дума – той е едновременно съюзник в битките, партньор в начинанията, пазител на тайните и съмишленик в игрите. „Птичето и дървото“ е приказка за истинското приятелство. История, която възпитава децата да проявяват емпатия и показва, че независимо дали сме малки или големи, силни или слаби, всички сме свързани. И както щастието ни е по-голямо, когато празнуваме дружно, така и в трудните моменти заедно сме по-силни.

 

….

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.