Рубрики
Начало » Представи се » 3 детски книжки за любознателни малки читатели

3 детски книжки за любознателни малки читатели

 

Child

 

Четенето на приказки е забавен и достъпен начин, с помощта на който родителите могат  да поднесат на децата си важни и ценни уроци. Споделяме с вас 3 книжки с приказки, които да помогнат на малките читатели да се ориентират по-лесно в света на големите.

 

„Имуните“ от Милослава Абаджиева

imuni-cover (1)

 

„Имуните“ от Милослава Абаджиева и с илюстрации на художничката Стела Стаменкова-Дин е пъстра книжка за малки читатели, която обяснява функциите и задачите на имунната система, като ги вплита във весела приключенска история за битката между добро и зло. Имуните са новите супергерои, които се изправят срещу злите вирусианци. Тяхната приказка помага на всяко дете да осъзнае, че изборите, които прави, са от ключово значение за здравето му. Защото няма как имуните да надвият опасните вируси и бактерии без неговата помощ. Междувременно малките читатели получават отговори на куп любопитни въпроси – що е то имунитет, от какво се нуждае човешкото тяло, за да бъде здраво, кои са най-важните правила, за да изградим защита срещу вирусианците. За родителите пък „Имуните“ се превръща в ценен съюзник, който учи малчуганите, че активният начин на живот, съчетан с питателна храна и добра почивка, е ключът към безгрижно и щастливо детство.

 

„Натали Портман разказва в рими басни“

Basni_Natali-page-001

 

Носителката на наградата „Оскар“ Натали Портман обича да прекарва време с 9-годишния си син и 3-годишната си дъщеря, като им разказва любими приказки. Убедена, че това е най-подходящият начин да възпитаме децата да проявяват емпатия и да ги научим да различават доброто от злото и правилното от грешното, актрисата, а вече и публикуван автор, разказва в рими класически басни. Забавно, поучително и с много любов Натали Портман представя мъдрите истории пред днешните деца по модерен и завладяващ начин – с помощта на съвременен и достъпен език и цветни и красиви илюстрации, дело на Джана Матиа. Поучителните басни за костенурката и заека, трите прасенца и селския и градския мишок отразяват непреходни житейски истини – от урока, че всеки може да стане победител, до какво означава да си истински приятел и да се трудиш за успехите. А забавните римувани стихчета в превод от майстора Любомир Николов помагат на книгата до стигне до сърцата на малките читатели.

 

„Птичето и дървото“ от Вера Асенова

pticheto

 

„Птичето и дървото“ от Вера Асенова и с илюстрации на Свилен Димитров е книга за истинското приятелство. Затрогваща история за обичта, за изпитанията и всеотдайността, която припомня колко е важно да бъдем добри. Приказката за малкото синигерче, което намира дом сред клоните на голямо дърво, разказва за смисъла на направеното добро и за неизмеримото богатство на приятелството, което ти дава едновременно опора, на която да разчиташ, и криле да полетиш. С нея децата се учат, че независимо дали сме малки или големи, силни или слаби, всички сме свързани и си помагаме. И както щастието ни е по-голямо, когато празнуваме дружно, така и в трудните моменти заедно сме по-силни.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

„Имуните“ – малка книжка за големите въпроси за здравето

„Птичето и дървото“ – приказка за приятелството и силата на обичта

3 детски книги и техните ценни уроци

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.