Рубрики
Начало » Представи се » 3 криминални истории, които да вземете с вас на плажа

3 криминални истории, които да вземете с вас на плажа

Препоръчана книга от Софтпрес

 

 

krimi-romani

 

Докато едни предпочитат лежерни и романтични истории на плажа, други отделят това време, за да разплитат загадки и да нищят мистерии. За тях сме подготвили 3 криминални истории, които да им правят компания в горещи дни.

 

„Списъкът“ – Луси Фоли

20210423_164018

 

На уединен остров, около който витае мрачна легенда, двама души решават да отпразнуват любовта си и да сключат брак. Тя – главен редактор на популярно списание, той – звезда от реалити формат. Сватбата се превръща в събитието на годината – грандиозна, лъскава, изпипана до всеки детайл. Но има нещо, което никой не е предвидил – сред гостите има убиец и още преди чашите с шампанско да бъдат пресушени, той ще нанесе своя удар.

 

Луси Фоли поднася завладяваща, мрачна и заплетена история, която комбинира класически подход към мистерията, напомнящ стила на Агата Кристи, и модерно поднесен сюжет, адаптиран към проблемите на съвременното общество. Напълно заслужено „Списъкът“ спечели почитателите на трилъри и криминална литература и си извоюва наградата на Goodreads в категория „Трилър и мистерия“, а у нас влезе в класацията за най-продавани книги за полугодието. Дали ще се досетите кой е убиецът? Предизвикваме ви да разберете, като прочетете романа.

 

„Криминален клуб „Четвъртък“ – Ричард Озмън

20210720_131015-01

 

В спокоен жилищен комплекс за възрастни хора животът тече еднообразно. Но докато едни редят пъзели и плетат шалове, други не са загубили авантюристичния си дух и всеки четвърти ден от седмицата разплитат мистерии. Криминален клуб „Четвъртък“ е за хора, които обичат да тестват интуицията си, да решават загадки в реално време и да предизвикват детективските си способности. Затова се занимават със случаи на убийства, които полицията не е успяла да разплете. Членовете на клуба са четирима – Елизабет, чието минало тъне в мистерия, Ибрахим – пенсиониран психиатър, който познава дебрите на човешката душа до най-тъмните ъгълчета, Рон – бивш профсъюзен лидер, и Джойс – медицинска сестра с 40-годишен опит. Фактът, че всички са минали 70-те, по никакъв начин не ги спира да се впуснат в поредното разследване, но този път убийството се е случило само преди дни, и то в същия комплекс, където живеят. Ще успеят ли да разкрият самоличността на престъпника преди полицията? Нищо не пречи да опитат.

 

„Криминален клуб „Четвъртък“ от Ричард Озмън е идеалната компания за всеки читател – комбинира адреналина и напрежението от заплетен криминален роман с топла и човешка история, в която всеки намира частица от себе си. Книгата се превърна в абсолютен хит и за една година има продадени над 1 милион копия по света, а Ричард Озмън спечели британската литературна награда за най-добър автор. Най-хубавото е, че „Криминален клуб „Четвъртък“ е отворен за нови членове и планира да продължи дейността си с нов случай на есен – трябва само да прочетете историята, за да се вмъкнете вътре.

 

„Вечен град“ – Богдан Русев

vechen-grad

 

Пловдив – европейска столица на културата и център на множество събития от разнообразен характер. Но какво би отвело обикновен барман – бивш състезател по спортна стрелба, в кабинета на известна психоложка, която помага на богатите и известните да превъзмогнат проблемите си? Всъщност ги свързва обща позната – жена, която се страхува за своята безопасност, защото е била обвързана с неподходящия човек. Но преди доктор Филипова и Бързаков да се намесят, някой вече е прекъснал нишката на живота ѝ. Трагичен инцидент – така казват от полицията, само че двамата герои знаят, че случайности не съществуват и скоро се оказват замесени в разследването на не едно, а няколко съмнителни самоубийства. Истинският престъпник умело прикрива следите си, но Филипова и Бързаков са непобедим тандем и заедно намират последното парченце от пъзела, който оформя картината на „Вечен град“.

 

Съвременен криминален роман със завладяващ сюжет, отличителни персонажи и атмосферата на красив български град – с таланта си Богдан Русев прави това напълно възможно. „Вечен град“ е напрегната история, която пуска читателите в сложен лабиринт от поредица престъпления, изненадващи разкрития, неочаквани обрати и вълнуваща надпревара с времето. Изходът е един, но за да го намери, всеки читател трябва да стигне до последната страница, където мистерията се разплита. А когато лятото е към своя край и температурите не са толкова горещи, можете да се разходите из вечния град Пловдив и да разгледате местата, които Филипова и Бързаков посещават в книгата.

 

 

Читателите на Danybon могат да поръчат книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.