Рубрики
Начало » Представи се » Три причини да прочетете „Списъкът“ от Луси Фоли

Три причини да прочетете „Списъкът“ от Луси Фоли

Препоръчана книга от Софтпрес

Spisak_1200x628

 

„Списъкът“ от Луси Фоли е напрегнат и заплетен трилър, който се чете на един дъх и остава непредсказуем до самия финал. Вълнуващият сюжет, комбиниран с майсторското писане на авторката, превръща заглавието в едно от най-популярните в криминалния жанр през последната година. Ако още не сте се убедили, че „Списъкът“ трябва да е следващата ви книга, ето още три причини.

 

Атмосферата

 

Ако сте почитатели на трилърите, вероятно знаете от колко голямо значение е атмосферата в една такава история. А тук тя е мрачна, зловеща и носи характерен заряд – на предстояща и необратима смърт. Мястото в „Списъкът“ е злокобен замък на усамотен остров, заобиколен от запустели гробове и мътно тресавище, от бурно и тъмно море, от което сякаш шепнат призрачни гласове. Тук се разказват страховити легенди, чиито корени тръгват още от времето на викингите, а по скалистия бряг гнездят корморани – птици, които според местния фоклор са символ на злото.

 

ostrov

 

Историята

 

На фона на мрачния пейзаж читателят е поканен на луксозна и бляскава сватба. Младоженците са Джулия и Уил – тя е главен редактор в известно лайфстайл списание, а той е нашумяла реалити звезда. Славата определено им отива, но с нея идват и предизвикателства – да си винаги различен и интересен. Затова решават да кажат своето „Да“ на това необичайно, нетрадиционно и скандално място. По случай грандиозното събитие са поканени много гости – както от елита, така и приятели от ученическите години, стари познати и близки роднини. Всеки би убил, за да живее живота на Уил и Джулия, но кой наистина е способен на подобно жестоко престъпление? Някой няма да си тръгне жив от тази сватба – факт, който Луси Фоли изтъква още в началото на романа, но коя е жертвата и кой е убиецът, това читателят открива в последните страници.

 

Отзивите

spisakat

Още с появата си „Списъкът“ от Луси Фоли се радва на завиден читателски интерес и одобрението на други майстори в жанра. Книгата печели наградата на Goodreads в категория „Трилър“ и изпреварва със значителна преднина заглавия на популярни и утвърдени автори като Луиз Пени, Робърт Галбрайт и Рут Уеър. За кратко време се превръща в бестселър на The New York Times, а в края на 2020 г. Amazon я обявява за едно от най-добрите заглавия за изминалите месеци. У нас „Списъкът“ също привлича вниманието на читателите и за трета поредна седмица присъства в топ 10 на най-продаваните романи в една от големите книжарски вериги. Дали ще стане и вашата любима книга? Нямаме съмнение в това.

 

Още за книгата – прочетете тук.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.