Рубрики
Начало » Представи се » 3 причини да изберете „Уча, зная и играя“ за предучилищните занимания на вашето дете

3 причини да изберете „Уча, зная и играя“ за предучилищните занимания на вашето дете

Препоръчани книги от Софтпрес

 

ucha-znaq (1)

 

Заниманията в предучилищна възраст са онези първи основи, върху които стъпва успехът на всяко дете. Затова и днес на книжния пазар и в интернет пространството има множество книги, работни тетрадки и упражнителни листове, посветени на темата. Заглавията от поредицата „Уча, зная и играя“ са сред изданията, които успяват да съчетаят двете най-важни условия за постигане на ефективност при заниманието на деца в предучилищна възраст – обучението и играта. По-долу ще откриете още три от предимствата на поредицата.

 

1. Разнообразие от активности

 

20210215_095336-01

 

Упражненията в книгите от поредицата покриват важни аспекти от когнитивното развитие на малчуганите – способността им да мислят, да разбират, да общуват, да запомнят, да си представят и да прогнозират резултата от дадено действие, като едновременно с това развиват фината моторика, концентрацията и пространствената ориентация. Наред с традиционните занимания за откриване на разлики, броене, повтаряне по пунктир, търсене на аналогии и работа по модел, книгите от „Уча, зная и играя“ съдържат упражнения за рисуване, елементи за изрязване и оригами, които не само развиват детската сръчност, а и са допълнителна причина обучението да се възприема като игра.

 

2. Формат и илюстрации

ucha--znaya-i-igraya--zhivotnite-30 (1)

 

Големият формат (размерът е 240 на 285 сантиметра) и обем от 48 страници дават възможност за едри графични елементи и удобно разгръщане, така че изпълнението на задачите да се улесни максимално. Стилът на илюстрациите е достатъчно изчистен, за да не разсейва с излишни подробности, и достатъчно цветен, за да привлече детското вниманието към веселите картинки, а белият фон, на който са разположени упражненията спомага за по-лесна концентрация.

 

3. Тематично разпределение

ucha--znaya-i-igraya--tsvetovete-30 (1)

 

До този момент от „Уча, зная и играя“ са издадени две заглавия – „Животните“ и „Цветовете“. Предстои поредицата да бъде допълнена с още две книги – „Сезоните“ и „Първи клас, здравей!“. Разделението по теми спомага детското внимание да се насочи целево и последователно към основни области на знанието и наред с тренировките на логиката, пространственото мислене и фината моторика, малките читатели неусетно да натрупат знания за обкръжаващия ги свят. Разбира се, това също се случва като на игра. И именно затова е толкова ефективно.

Читателите на Danybon могат да поръчат книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

Софтпрес е партньро на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.