Рубрики
Начало » Представи се » 4 книги за романтично лято

4 книги за романтично лято

Препоръчани книги от Софтпрес

 

book-2550163_1280

 

Лятото е в разгара си и предразполага към почивка в компанията на завладяващ роман. Под парещите лъчи на слънцето се потапяме в истории за любов, горещи страсти и прошепнати тайни.

Предлагаме ви 4 книги за романтично лято.

 

knigi-softpress

 

„Пеперуда в леда“ – Силвия Дей

„Пеперуда в леда“ е горещо очаквана и страстна нова любовна история от световноизвестната авторка Силвия Дей. След успеха на поредицата „Кросфайър“ днес тя среща читателите с изцяло нови герои – доктор Тийгън Рансъм и Гарет Фрост. Тийгън е заключила вратата към миналото и не иска да се връща назад. Днес се чувства щастлива, спокойна и удовлетворена от новия си живот, а бъдещето вече не изглежда толкова плашещо и несигурно.

ButterflyInFrost_Bulgaria-338x520

Докато Гарет Фрост не се премества в съседната къща. Въпреки желанието на Тийгън да се дистанцира от него, двамата са привлечени като полюсите на два магнита – толкова различни и в същото време така подходящи един за друг. С всяка следваща среща пеперудите в стомаха пърхат все по-силно, а изкушението да се поддадат на импулса става по-голямо. Но готова ли е Тийгън да рискува отново в любовта?

„Лятото, когато срещнах Джак“ – Мишел Гейбъл

Jack_01

Новият роман на Мишел Гейбъл „Лятото, когато срещнах Джак“ е вдъхновен от връзката между 35-ия президент на САЩ – Джон Ф. Кенеди и полската имигрантка Алисия Дар. Двамата се срещат за пръв път през 1950 г., когато Алисия пристига в САЩ твърдо решена да отвори нова страница в живота си и да загърби кошмарните спомени от миналото. Омагьосана е от мъжа с чаровната усмивка, който обещава да й свали звездите и да я обсипе с любовта си. Но ако за нея и неговите близки той е просто Джак, то за света е Джон Фицджералд Кенеди — харизматичен политик, останал в историята като един от най-знаменитите президенти на САЩ. Неговият път вече е предначертан и Алисия не е подходящата спътница. Не й остава друг избор освен отново да изостави всичко и да потърси щастието другаде. В Холивуд Алисия се сприятелява с куп знаменитости, има мимолетни връзки с известни личности, но нищо и никой не може да запълни празнотата в сърцето й, а Джак е винаги в мислите й. Години след първата им среща, в навечерието на встъпването му в длъжност като президент, двамата трябва да си изяснят какво означават един за друг сега и завинаги.

„Лозята на Шампан“ – Джулиет Блекуел

Champ_316x

Новият роман от авторката на „Писма от Париж“ – Джулиет Блекуел, пренася читателите сред най-известните лозя във Франция, където се произвежда най-хубавото шампанско, с което хората празнуват живота и любовта. Розалин Акоста работи за американска компания за внос на вино и пристига в Шампан, за да проучи пазара и да създаде нови контакти. Това е официалната версия, но всъщност пътуването е нейната възможност да се откъсне от обичайното ежедневие – огледало на всичко, което е изгубила. Съдбата се намесва и запознава Розалин с историята на двама влюбени, които са се срещнали в неподходящото време, а войната им е попречила да се порадват на любовта си. Тяхната тайна, както и тази на много други, остава скрита под красивите хълмове на Шампан, сред лабиринта от тунели, които са били дом и убежище за местните, докато бомбите и куршумите са разбивали предишния им живот. Розалин е твърдо решена да разплете мистерията и да разбере какво се е случило с тези хора, като в същото време намира отговори и на собствените си въпроси.

Търсете „Лозята на Шампан“ от 3 август!

„По книгата ще ме познаеш“ – Али Бърг и Мишел Калъс

po-knigata-shte-me-poznaesh-korica

„По книгата ще ме познаеш“ от Али Бърг и Мишел Калъс е топла и зареждаща история, която ни среща с Франки Роуз – тя е заклет библиофил и вярва в голямата любов, каквато я описват на страниците на любимите й книги. За да я открие в реалния живот, Франки решава да си направи необичаен експеримент. Планът й е да започне да оставя любимите си романи – с кратко послание и адрес за връзка – из влаковете и трамваите в Мелбърн с надеждата те да привлекат изискания, чаровен и начетен мъж от нейните мечти. И той наистина се появява, когато един ден случайно прекрачва прага на книжарницата й. Съни е неустоима комбинация от Джон Найтли, господин Дарси и Едмънд Бъртрам в едно, но проблемът е, че не споделя сходен литературен вкус с Франки. Докато тя предпочита класиката, той избира тийн литература, а това не може да е добро начало за една връзка. Но Франки бързо ще научи най-важния урок – никога не съди за книга по корицата. Нито за мъж по вкуса му за книги.

sunglasses-3363789_1280

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

„Лятото, когато срещнах Джак“ – между историческата истина и силата на добрия роман

3 причини да прочетете „По книгата ще ме познаеш“

Разговор с Джулиет Блекуел

5 детски романа за вълшебно лято

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.