Рубрики
Начало » Представи се » 4 книжни забавления за децата у дома

4 книжни забавления за децата у дома

Препоръчани книги от „Софтпрес“

 

3127102 (1)

 

През последните седмици родителите са изправени пред трудната задача да намират и измислят разнообразни занимания за децата – игри, които да са едновременно полезни, приятни и интересни. Затова решихме да ви предложим 4 книжни забавления, които да опитате с малчуганите у дома.

 

Превърни водата в цвят

 

prevarni-vodata-v-cvqt

 

Поредицата „Превърни водата в цвят“ на издателство „Софтпрес“ включва 6 рисувателни книжки, които помагат на най-малките художници да творят вълшебства на черно-белия лист. За да оцветят любимите си герои, сред които усмихнати принцеси и животни от зоопарка, децата се нуждаят единствено от четка и чаша вода. Едно докосване с рисувателната магическа пръчица и картинките оживяват в красиви и наситени цветове. Как? Магия!

 

Книжки със стикери

 

obicham-te-mamo

 

Пъстри илюстрации, римувани стихчета и 80 стикера, които без проблем се отлепят и залепят дори от малки детски ръчички – това включва всяка от четирите книжки от поредицата „Обичам те, мамо!“. Кръглата им форма прави отлепянето и залепянето на точни места достатъчно лесно, че да стимулира активното участие на детето и развитието на фината му моторика. А междувременно от страниците надничат ежковци и зайчета, котки и мишлета, мечета и птички от близки и далечни страни.

 

Великденски игри

 

velikden-igri

 

Най-цветният празник в календара ще вдъхнови малчугана ви да прекара часове в решаване на забавните великденски задачки в „100 развиващи игри: Великден“! Лабиринти, пъзели, судоку или търсене на разлики – многобройните предизвикателства на страниците тренират наблюдателността и логиката на всеки малък любознайко.

 

Вълшебни приключения

 

Психолози и педагози насърчават родителите да започнат с четенето на книжки на децата още от ранна възраст. Така не само им помагат да развият въображението си и дa обогатят речниковия си запас, но им разкриват и цял един свят на вълшебства и шеметни приключения, където всичко е възможно. А веднъж попаднали в този свят, децата продължават да го търсят и прекарват ценно време с книгите, когато започнат да четат сами.

 

Baron_990x350

 

Барон Мюнхаузен има цял куп забавни истории за споделяне именно с малко поотрасналите хлапета, които вече четат сами. „Приключенията на барон Мюнхаузен“ от Рудолф Е. Распе и Готфрид А. Бюргер разказва за преживелиците на любимия на поколения герой, който благодарение на смелостта и съобразителността си успява да се справи с всяко предизвикателство.

„Софтпрес“ обяви месец април за месец на детската книга, затова на фейсбук страницата на издателството ще бъдат разиграни няколко игри, а наградите са комплекти с любими детски книги.

Междувременно в сайта на „Софтпрес“ продължава кампанията за книготерапия за цялото семейство – при поръчка на книги над 30 лв. и промокод KNIGOTERAPIA от www.soft-press.com получавате 30% отстъпка.

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.