Рубрики
Начало » Представи се » 4 причини да прочетем „Български исторически приказки и легенди“

4 причини да прочетем „Български исторически приказки и легенди“

Препоръчани книги от Софтпрес

 

1200x628

 

Поредицата „Български исторически приказки и легенди“ от Любомир Николов разказва за исторически моменти, които запознават любознателните читатели с ханове и царе, с битки и победи, с мигове на изпитания и на триумф. Ето ви 4 причини, които да ви убедят защо историческите приказки са подходящи за всяка възраст.

 

Достъпен език

Книгите от поредицата „Български исторически приказки и легенди“ са посветени на ключови лица и събития от родната история. Приказките са кратки, интересни и поучителни. Любомир Николов разказва увлекателно и на достъпен език за триумфални победи като тази на хан Крум над император Никифор I, за смелостта на българските опълченци, за приноса на бележите българи към световните постежения – като този на Иван Ночев, изобретил двигателя на лунохода.

 

BG_istoricheski_03-korica

 

Основни познания

Фокусирани върху значими личности, променили хода на българската история и подпомогнали развитието на световната наука и култура, приказките и легендите, разказани от Любомир Николов, дават основни познания и разширяват кръгозора на читателите. Съчетанието от реални факти и майсторско писане превръща събраните разкази в добре адаптирани уроци, които учат и възпитават, дават и надграждат знания.

 

Красиви илюстрации

„Български исторически приказки и легенди“ привличат не само с достъпен формат и увлекателен стил на писане, но и с красиви и атрактивни илюстрации, дело на Калоян Стоянов. Между две корици оживяват респектиращите образи на княз Борис, на самоотвержения знаменосец Никола Корчев, на грижовната майка Съба Вазова, чиито синове са посветили живота и делото си на България.

 

BG_istoricheski_04-korica

 

Урок по родолюбие

Книгите от поредицата „Български исторически приказки и легенди“ срещат читателите с исторически личности, които са се прославили отвъд границите на България и с които всеки българин трябва да се гордее. Смелостта, куражът, борбеността и мъдростта им са се превърнали в пример за родолюбие и са спомогнали да се съхрани българския дух през вековете.

 

Откъси от книгите можете да прочетете на сайта на Софтпрес – книга 3 и книга 4.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Миналото като вълшебство в „Български исторически приказк и легенди“

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тези и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.