Рубрики
Начало » Представи се » 5 детски романа за вълшебно лято

5 детски романа за вълшебно лято

Препоръчани книги от Софтпрес

 

detski-romani

 

Лятото чука на вратата и носи със себе си обещания за усмивки, приключения и незабравими спомени. И макар тази година ваканцията да има по-различен облик, едно остава сигурно – нови приятелства и вълнуващи преживявания дебнат от страниците на книгите. Предлагаме ви 5 детски романа за една наистина вълшебно лято!

 

„Уравнението на Джейми Дрейк“ – Кристофър Едж

 

Drake_316x

 

Обиколка около Земята с Международната космическа станция, изумителни факти от света на физиката, полет с ракета и (не)потвърден контакт с извънземни – „Уравнението на Джейми Дрейк“ от Кристофър Едж е за всички деца, които мечтаят за Космоса и звездите.

 

Бащата на Джейми е астронавт в Международната космическа станция и истинска звезда в очите на цялото училище. Само че Джейми иска командир Дрейк просто да е до него – у дома. Особено когато разходката му до старата обсерватория завършва със странен сигнал в телефона и извънземни теории. Но тези проблеми бързо са забравени, когато мисията в Космоса се обърква и бащата на Джейми се оказва в опасност. Сега е време синът също да се превърне в герой.

 

„Уравнението на Джейми Дрейк“ от Кристофър Едж е увлекателен и забавен детски роман, който разкрива пред читателите един непознат свят – този на астрономията и астрофизиката, и го прави достъпен за тях.

 

„Другите светове на Алби Брай“ – Кристофър Едж

Albi_316x

 

Какво би направил, ако разполагаш с кашон, поизгнил банан и свръхмощен компютър? Ако баща ти е написал наръчник по квантова физика, вероятно ще постъпиш точно като Алби Брайт. Когато губи майка си, той е готов на всичко, за да я види отново, и Теорията за квантовия банан е единственият му шанс.

 

Вдъхновен от идеята за паралелните вселени, Алби се впуска в пътешествие през пространството и времето в търсене на други светове, където среща неочаквани свои копия и открива отговор на важни въпроси.

 

„Другите светове на Алби Брайт“ е първата книга от тематичната поредица на Кристофър Едж за деца, които намират утеха и вдъхновение в науката. С нея авторът иска да опровергае скептичните читатели, според които топлотата на човешките взаимоотношения няма пресечна точка със строгите закони на науката.

 

„Забранете тази книга“ – Алън Грац

Zabranete_316x

 

Всичко започва от едно празно място на рафта в училищната библиотека, където би трябвало да стои любимият роман на Ейми Ан. Книгата не е изчезнала случайно, нито е взета от друг ученик. Заедно още няколко заглавия, които са определени като „неподходящи за учениците”, тя е забранена. Обикновено Ейми Ан е тиха и нерешителна, само че този път се налага да действа и… основава тайна библиотека на забранените книги в своето шкафче. Но дали тайната е добър начин да защитиш онова, което обичаш? Скоро Ейми Ан се изправя не само срещу загрижените възрастни, забранили книгите в библиотеката, а и срещу собствените си грешни решения и страхове. С подкрепата на приятелите си тя има един-единствен избор – да докаже, че всеки има силата да предизвика промяна, дори да е само хлапе.

 

„Забранете тази книга“ от Алън Грац е история, която ни припомня защо обичаме да четем книги. Учи ни да отстояваме мнението си, да защитаваме убежденията си и да се борим за каузата, в която вярваме.

 

„Магични мистерии“ – Нийл Патрик Харис

Magichni_misterii_316x

 

Картър е най-сръчният и находчив млад фокусник, когото ще срещнеш! Останал без родители твърде рано, той отраства при лукавия си чичо Слай, който отнема вярата на момчето в магията. Докато един ден Картър решава, че не може да понася повече скитническия живот, изпълнен с измами, и бяга, за да потърси късмета си. Съдбата го отвежда в тихото градче Минерал Уелс, което нашепва обещания за спокойствие и истински дом. Там Картър за първи път среща приятели в лицето на трима особняци като самия него: Лейла, Тео и Ридли. Любовта към фокусите сближава децата и приятелството им постепенно укрепва. Когато научават, че в града е пристигнал Грандиозния панаир на злия Б. Б. Босо, който крои престъплението на века, четирите хлапета решават да се изправят срещу злосторниците и да ги победят в собствената им игра.

 

„Магични мистерии“ е книга, която повежда читателя на незабравимо приключение! Романът насърчава добрината, откровеността и изобретателността и напомня, че да откриеш истински приятел е равносилно на това да намериш безценно съкровище!

 

„Камен и пиратите от 5 Г“ – Елена Павлова

 

Kamen_i_piratite_new_cov_316x

 

Добре дошли в 5 Г клас! Запознайте се с новия ученик Камен – любопитно и умно дете, което сякаш знае повече, отколкото показва. Неговата поява поставя началото на поредица от приключения, в които съучениците му ще научат много уроци за живота и приятелството, а компания им прави и рошавият Пират – симпатичен джак ръсел териер.

 

„Камен и пиратите от 5 Г“ е забавен и увлекателен детски роман, в който по атрактивен и интересен начин са поднесени важни теми. Микс от любопитни факти, фантазия и много приключения, на страниците на тази книга детето открива куп нови приятели!

 

Онлайн панаир на книгата със „Софтпрес“ до 2 юни с 30-35% отстъпка

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.