Рубрики
Начало » Представи се » 5 книги, с които да забавлявате детето на път за морето и на плажа

5 книги, с които да забавлявате детето на път за морето и на плажа

 

5 knigi za lyatoto

 

Лято! Море! И няколко изтощителни часа, в които въпросът „Стигнахме ли вече?“ ще бъде произнесен приблизително 200 пъти… на час. Или пък не! Намерете подходящата книга, с която да отвлечете вниманието на детето си и ще получите няколко безценни часа пътуване в тишина и спокойствие. Не знаете кои книги да изберете? Спокойно, тук сме, за да ви помогнем:

 

1. „Историите на Дерек“

 

istoriite na derek

 

„Историите на Дерек“ е поредица от симпатични детски романи за по-напреднали читатели. Излезли са три книги от нея – „Животът ми като таен агент“, „Животът ми като екшън герой“ и „Животът ми като автор на комикси“, в които 12-годишният Дерек Фалън се сблъсква с куп приключения. Написани в забавен и шеговит стил, книгите на Дженет Тажиян бързо ще очароват и вашия пакостник.

 

2. „Моята суперяка книга“

 

superyaka kniga 4

 

 

„Моята суперяка книга“ всъщност не е книга! Тя може да е всичко – от шапка до лексикон, от лодка до таен дневник. Ще предизвика детето ви да използва творческите си заложби и в същото време ще му предостави цялата свобода да бъде суперяк автор.

 

3. „Писма до мъртвите с любов“

 

3

 

Дайте „Писма до мъртвите с любов“ на сърдития си тийнейджър в колата – младежки роман за обичта и порастването, за загубата и начините да я преодолееш. Обещаваме ви, че ще ви благодари.

 

4. „Малкият принц“

 

malkiqt prince

 

„Малкият принц“ – задължителна книга за малки и големи! Поетичният превод на Любомир Николов ще омагьоса всеки читател, независимо от възрастта му (да, знаем, че надничате в книгата на детето. Няма да кажем на никого, спокойно!). А после можете да я обсъдите с малчугана си. Децата често ни изненадват с прозренията си за книги, за които си мислим, че знаем всичко.

 

malkiat prince

 

5. „Оптични илюзии“

 

softpress kniga za iluzii

 

„Оптични илюзии“ – изключително забавна и полезна, тази книжка ще разкрие на децата част от тайните на оптиката, физичните закони и природата.

 

softpress kniga za iluzii 2

 

 

Подробности за книгите можете да намерите на сайта на „Софтпрес“.

 

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.