Рубрики
Начало » Представи се » 5 книги за уютните вечери у дома

5 книги за уютните вечери у дома

Препоръчани книги от Софтпрес

IMG_20191125_144132

 

Студените зимни вечери не изглеждат толкова мрачни и отблъскващи, ако ги прекарваме на топло, сгушени в меко одеяло и в компанията на интересна книга. Истории, които сгряват сърцата и отключват сетивата; които зареждат с емоции и ни вдъхновяват да пътуваме и да мечтаем – такива са нашите 5 книги, с които ви предлагаме да прекарате уютните вечери у дома.

 

„Утре“ – Радостина А. Ангелова и Александър Станков

 

utre

„Утре“ е седмият роман на писателката Радостина А. Ангелова, но първият, който пише съвместно с друг автор – сина й Александър Станков. Топла, сърдечна и много истинска история, в която много читатели биха се припознали. Разказва ни за приятелството и семейството, за брака и любовта, за мечтите и страховете. В нея главната героиня Албена балансира между ролята на родител и тази на приятел на своя син, Тома. Докато самата тя се намира на кръстопът, той се сблъсква с вълненията, които все повече го приближават към света на възрастните. Увлечени в техния разказ, четем също 8 коледни истории, които трогват със своята искреност, и 12 описания на ароматно кафе, с което да планираме нашето утре.

 

„Малкото кафене в Копенхаген“ – Джули Каплин

Cafe

 

В случай че сте настроени на хюга вълна, тогава несъмнено трябва да се отправите на пътешествие до Дания, за да научите малко повече за философията на местните за спокоен и щастлив живот. Няма нужда да запазвате самолетни билети – с „Малкото кафене в Копенхаген“ от Джули Каплин може да се отдадете на заслужена ваканция и междувременно да прочетете за вълненията на Кейт Синклер. Младата жена заминава на командировка в датската столица заедно с шестима журналисти и това е само началото на едно пътуване, което ще преобърне живота им, ще ги срещне с любовта и ще им покаже пътя към истинското щастие.

 

„Малката пекарна в Бруклин“ – Джули Каплин

 

Brooklyn_pekarna

Другият роман на Джули Каплин, „Малката пекарна в Бруклин“, също е подходящ кандидат за среща в студените вечери. От страниците на книгата ухае на романтика и току-що изпечени сладкиши. Докато четете историята на Софи, ще се разходите из улиците на Ню Йорк, ще се запознаете отблизо с работата й на кулинарен журналист и ще проследите как се развиват взаимоотношенията й с нейния нов колега – Том Макленън. Как чаровникът ще омае Софи и дали двамата споделят нещо повече от обща слабост към кулинарните отношения, четем именно в „Малката пекарна в Бруклин“.

 

„Писма от Париж“ – Джулиет Блекуел

Pisma_Paris

 

Понякога една интересна история се нуждае от щипка мистерия, за да стане още по-неустоима и вълнуваща. „Писма от Париж“ от Джулиет Блекуел отговаря напълно на описанието. В нея четем историята на Клер, която изоставя досегашния си подреден живот в Чикаго и заминава за Франция, твърдо решена да открие кое е лицето, което я гледа от изящната маска, намерена на тавана в дома на баба й. Докато разнищва мистериите в живота на незнайната жена, обезсмъртена чрез изкуството, Клер се натъква на неподозирани тайни от собственото си минало и осъзнава, че съдбите им са се преплели.

 

„Карта към теб“ – Дж. П. Монингър

 

Karta

Ако авантюристичният ви дух на пътешественик се оглежда за нова книга, с която да се отдаде на странстване (макар и въображаемо), препоръчваме „Карта към теб“ от Дж. П. Монингър. Заедно с Хедър Мългрю ще поемете на пътешествие из Европа – нейната финална стъпка, преди да замине за Ню Йорк и да се впусне в кариерата на мечтите си. Но когато Хедър среща Джак, плановете й се променят напълно и двамата заедно тръгват по стъпките на дядо му, който непосредствено след Втората световна война е обикалял из Европа и е документирал всичко в дневника си. Двойката попада на множество екзотични дестинации, сред които и тайнствено място в България.

 

 

ВАЖНО!

Oт 25 ноември до 31 декември 2019 г. всички книги на www.soft-press.com са с 25% отстъпка.

 

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.