Рубрики
Начало » Представи се » Пет книги, с които да занимаваме децата през дългия уикенд

Пет книги, с които да занимаваме децата през дългия уикенд

5 knigi weekend

Всички обичаме дългите уикенди – дават ни възможност за кратко бягство от ежедневието, почивка и приятни моменти със семейството. Понякога обаче непредвидени обстоятелства могат да провалят почивката и да изнервят всички, причинявайки повече стрес и от напрегната работна седмица. Издателство „Софтпрес“ предлага пет интересни детски книги, с които да забавлявате малчуганите си през почивните дни.

Независимо дали ще сте на пода в хола (ако вали дъжд и не можете да отскочите до парка), или в колата (на път за семейната почивка), тези заглавия ще ви помогнат да задържите вниманието на децата върху нещо забавно и полезно, пък и да ги отделите от телевизора и другите електронни устройства.

1. „Динозаври от пластилин“ от Милена Радева

С тази книга можете да организирате творческа работилница за нула време – към нея е предвиден и подарък: комплект от 10 пъстри пластилина. В лесни стъпки и със забавни илюстрации е обяснено как се моделира цветен динопарк. Така детето ви ще може само да оформи десет различни праисторически създания от пластилин: амонит, сеизмозавър, стегозавър, плезиозавър, тиранозавър, птеродактил, анкилозавър, трицератопс, спинозавър и археоптерикс. Още информация за книгата можете да откриете тук.

2. Голямата Angry Birds книга

Представяли сме многократно книгите на финландците от Rovio. „Голямата Аngry Birds книга“ съдържа както забавни текстове за четене, така и логически загадки, лабиринти, идеи за конструиране и задачи за рисуване. Всички те развиват фината моторика и сръчността на вашето дете и обогатяват уменията му за четене с разбиране. С тази книга ще разбиете скуката на пух и перушина.

3. „Азбучни гатанки“ от Любомир Николов

Авторските гатанки на Любомир Николов и веселите илюстрации на Стелияна Донева са чудесен начин да запознаете детето си с буквите от азбуката. И за да е по-забавно ученето, в книгата ще намерите примери за изписване на главни и малки букви и забавни задачки, които развиват фината моторика. „Азбучни гатанки“ е номинирана за единствената литературна награда, в която децата избират сами своята любима книга – „Бисерче вълшебно“!

4. „Магическа книга за фокуси“

По-подробно представяне на книгата можете да намерите тук,  но накратко ще повторим защо я харесваме толкова. С нейна помощ детето ви ще развие сценични и презентационни умения, докато се учи на фокуси и трикове, обяснени достъпно, ясно и интересно. А разделът за създаване на декори и реквизит ще насърчи творческите му пориви.

5. Ако динозаврите бяха живи днес

С помощта на експертни проучвания и смайващи илюстрации авторите са представили изумителни сцени на динозаври, озовали се в съвременния свят. Как би изглеждал светът днес, ако динозаврите живееха край небостъргачи, самолети и подводници? Може ли динозавър да бъде победен от лемури? „Ако динозаврите бяха живи днес“ е интригуваща книга, която ще отговори на тези и много други любопитни „динозавърски“ въпроси и ще събуди поне още толкова у детето ви! Представянето на книгата в „Данибон“ можете да прочетете тук.

Още за тези и други книги на „Софтпрес“ можете да намерите на сайта или на Фейстбук страницата на издателство „Софтпрес“.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.