Рубрики
Начало » Представи се » 5 нови книги, развиващи детските умения!

5 нови книги, развиващи детските умения!

 

sturi profesii

Всички редовни читатели на „Данибон“ много добре знаят, че си имаме любими книги, които препоръчваме отново и отново. Днес със „Софтпрес“, които са дългогодишен партньор на сайта, ви представяме нови заглавия, развиващи различни детски умения! Тези книги са не само образователни и занимателни, те помагат на децата да намерят и развият интереси и хобита, които един ден ще им бъдат полезни в професионалния живот на възрастни.

Scratch. Програмиране за деца

scratch-programirane-za-detsa_1

Scratch (Скрач) е компютърен език, създаден специално за нуждите на образователните институции и обучението на деца. Разработен е от MIT (Масачузетския технологичен институт) и се ползва безплатно. Изграждането на алгоритмично мислене и усвояването на софтуерната архитектура и основните принципи за разработване на код могат да започнат от най-ранна възраст и постепенно да бъдат надграждани. Вижте още 5 причини, поради които е важно децата да учат програмиране от ранна възраст.

Как да пишем страхотни истории

Kak da pishem

 

Защо е важно първото изречение, как се изгражда сюжет и как се образуват наречия? „Как да пишем страхотни истории!“ е цветен, забавен и изключително полезен наръчник за всяко дете, което мечтае да стане писател. Прочетете как тази книга ще помогне на децата ви да подобрят езиковата си култура и да развият въображението си!

Смешни грешки, грешни смешки:

Странният ден на Лиза и Бонбон и Щури професии и работи весели

Smeshni_greshki_01

Книга, която със сигурност дълго ще забавлява със своите комични хрумки, докато тренира наблюдателността и концентрацията и развива фантазията и логическото мислене на всички малки и по-големи читатели.

Smeshni_greshki_02

Още от сутринта Лиза има странно чувство – днес нещо май не е наред. Но къде ли е проблемът? Около нея е пълно със странности: във фурната се крие снежен човек, в пазарската количка плиска малко езерце, а бетонобъркачката плези език… Целта е децата да открият всички смешни грешки и грешни смешки на страниците на книгата?

Пикселни динозаври и други праисторически животни и

Пикселни животни

Pixelni_dinozavri

Какво е общото между мозайките в Древен Рим, съвременните компютри и новата мания в рисувателните книги за деца и възрастни? Визуалната информацията във всички тях е представена в отделни малки елементи, или казано накратко – в пиксели. Днес реалността на свой ред заимства от цифровизацията и пренася пиксела от 8-битовата му вселена върху добрата стара хартия. Така се ражда новия член в голямото семейство на рисувателните книги – пикселните.

Pixelni_zhivotniОцветяването на пиксели е точно толкова забавно, колкото традиционните рисунки по макет, но има няколко безспорни предимства:

- Следването на разграфените в квадратчета модели тренира броенето при по-малките и пространственото и математическото мислене на по-големите.

- Прецизността на отделните елементи е упражнение за развитие на фината моторика и концентрацията.

- Разграфените полета около основните модели дават възможност за създаване на собствени малки допълнения и предизвикват фантазията.

Първите 1000 думи на руски

1000_RUS_316x

Превърналите се в класика картинни речници на Usborne са издадени с огромен успех в над 30 страни. Те забавно и ефективно и изграждат началния словесен запас на децата от 3 до 13 години и ги учат на правилно произношение на чуждия език. Възхитителните рисунки на Стивън Картрайт спомагат за директно асоцииране на всяка дума с обект, което гарантира дълготрайност на наученото. В подредения по азбучен ред индекс в края на книгата ще откриете всяка дума с нейното значение и страницата, на която се намира картинката към нея, а на сайта на Usborne www.usborne.com/quicklinks ще имате незаменимата възможност да чуете всички думи от книгата, прочетени от диктор – руснак.

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.