Рубрики
Начало » Представи се » Пет нови книги, които да не пропускате на Пролетния панаир на книгата

Пет нови книги, които да не пропускате на Пролетния панаир на книгата

 

Неозаглавен дизайн

Тази година за първи път Пролетният панаир на книгата ще се проведе на открито. Паркът пред НДК ще се превърне в кокетно книжно царство, а читателите ще имат възможност да намерят най-интересните и нови книги. Специално за „Данибон“ подготвихме този списък с пет интересни нови заглавия, които не бива да пропускате! Ще ги намерите на щанда на издателство „Софтпрес“ в шатра 9.

 

„Книга за лятото“ от Мишел Гейбъл

 

kniga za liatotoТретият роман на любимата ни разказвачка е вдъхновен от вечните истории и ронливите скали на Нантъкет. Надвесена над безкрайния син океан, оградена от диви рози и дюни, „Клиф Хаус“ събира семейство Йънг за сто дни всяка година. Деветдесет и девет години поред.

Най-ярките спомени от тези години се пазят в избелелите страници на албума за гости, наречен просто „Книга за лятото“. „Книга за лятото“ е роман за бурите и силата да устоим, за болката и надеждата, които вървят ръка за ръка. Защото лятото винаги идва.

 

„Басейнът“ от Либи Пейдж

Pool_316x (1)Един много специален басейн е заплашен от затваряне. Най-верният му плувец – възрастна дама, прекарала живота си там, прави всичко по силите си да го спаси.

Прохождаща журналистка проследява развитието на случая, без да подозира, че той ще промени живота й завинаги…

„Басейнът“ е очарователен роман за любовта, загубата и приятелството за читатели от всички възрасти.

 

„Докога ще чакаме бащите“ от Калоян Димитров-Ballan и Иван Сапунджиев

 Bashtite_316x

„Докога ще чакаме бащите“ е роман за цялото семейство.

Книга, която носи носталгията на детството и идеализма на младостта.

Роман, пропит с мъдростта на годините, уютен като роден дом, топъл като бащино огнище.

 

 

„Камен и пиратите от 5 Г“ от Елена Павлова

pirati 1

Добре дошли в Пети Г клас! Запознайте се с новия ученик Камен – любопитно и умно дете, което сякаш знае повече, отколкото показва. Неговата поява поставя началото на поредица от приключения, в които съучениците му ще научат много уроци за живота и приятелството. Неуморен спътник на момчетата и момичетата от класа е и рошавият Пират – симпатичен джак ръсел териер.

Романът пренася очарованието на класическите детски истории в дигиталната епоха и ще се хареса както на петокласници, така и на техните родители.

 

„Забранете тази книга“ от Алан Грац

Забранете тази книга - корицаВсичко започва от едно празно място на рафта в училищната библиотека. Любимата книга на Ейми Ан е забранена. И не е само тя. В библиотеката се появяват списъци с „неподходящи за учениците” книги и броят на забранените заглавия продължава да расте. Обикновено мълчалива и нерешителна, този път Ейми Ан решава да действа и основава тайна библиотека на забранените книги в своето шкафче. Но дали тайната е добър начин да защитиш онова, което обичаш? Скоро Ейми Ан се изправя не само срещу загрижените възрастни, забранили книгите в библиотеката, а и срещу собствените си грешни избори и страхове. С подкрепата на приятелите си тя има един-единствен избор – да докаже, че всеки има силата да предизвика промяна, дори да е само хлапе.

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.