Рубрики
Начало » Представи се » С „5-секундното правило“ по пътя към успеха

С „5-секундното правило“ по пътя към успеха

Препоръчана книга от Софтпрес

 

5-sekundnoto-pravilo-

 

Ако сте почитатели на платформата за образователни и вдъхновяващи видеа TED, много е вероятно да сте попадали на една забележителна дама, която успява за минути да формулира ключовите проблеми в живота ви. И още по-важното – да предложи решение за тях. Има дори по-вълнуващ факт – тайната се крие в точно пет секунди!

 

Mel Robbins

TED лекторката се казва Мел Робинс, а книгата, която синтезира всички важни послания, отправени по време на речите ѝ по цял свят, носи заглавието „5-секундното правило“ (изд. „Софтпрес“).

 

То е избрано неслучайно, но нека не оставя у вас представата, че промяната на аспекти от живота ви, които ви тормозят от години, е лесна. Това далеч не е така. За целта ще е необходима отдаденост и истинско желание да се промените, но без да стъпите на забележителните принципи, изведени в книгата, задачата ви ще бъде усложнена.

 

Защо 5 секунди?

5-sekundnoto-pravilo.pgТова е времето, за което всеки от нас обикновено се отказва от добрите си намерения, дори да знае, че са полезни, дори да има възможност да ги постигне. Числото не е избрано напосоки и за да звучи добре, а се базира на редица експерименти, когнитивни проучвания и психологически анализи. Мел Робинс описва на достъпен език механизмите, които следва мозъкът ни, и дава конкретни съвети за нагаждането към тях.

 

Принципите в „5-секундното правило“ са приложими във всички сфери на живота, които копнеем да подобрим. С тях можем да станем по-уверени, по-мотивирани и най-важното – ще държим в ръцете си най-ценния инструмент, с който да постигнем успех – контрола на собствения ни ум.

 

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.