Рубрики
Начало » Представи се » „51 приказни планински кътчета от България“ отвежда на пътешествие към мечтите

„51 приказни планински кътчета от България“ отвежда на пътешествие към мечтите

 

51 prikazni planinski katcheta ot Balgaria

 

Декември е месецът, през който се сбъдват мечти. Днес имаме удоволствието да ви представим „51 приказни планински кътчета от България“ – сбъднатата мечта на графичния дизайнер Радослав Донев, който следва сърцето си при подбора на местата, запечатани от фотоапарата му в последните осем години.

 

Неговите над 150 пътешествия го отвеждат както при именити мраморни великани, така и до смълчани тайнствени кътчета, които предразполагат към съзерцание и медитация.

 

 

 

 

„51 приказни планински кътчета от България“ излиза едновременно на три езика – български, руски (превод Христина Йотова) и английски (превод Ивелина Казакова), което ще позволи на любителите на планината да споделят изживяването с приятелите си от цял свят.

 

Radolsav Donev 3

 

 

„Старая се да съм пример за синовете си – искам да ги науча да обичат и уважават планината, да познават родината си. Вярвам, че всеки притежава откривателски дух и не е необходимо да следваш маршрути или да разчиташ на приятели да те заведат някъде.“ – разказва Радослав.

 

Radoslav Donev 1

 

 

Откъси от книгата

Подарък от „Софтпрес“ за приятелите на „Данибон“

51 prikazni planinski kutcheta v bulgaria

51 prikazni planinski kutcheta v bulgaria

51 prikazni planinski kutcheta v bulgaria

 

Фейсбук страницата на книгата е http://www.facebook.com/51planini.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.