Рубрики
Начало » Представи се » „55“ – хит трилър с убийствен финал

„55“ – хит трилър с убийствен финал

Препоръчани книги от Софтпрес

55_1200x628

 

„55“ е завладяващ трилър, в който ролите на убиец и жертва са разменени и един полицай трябва да стигне до дъното на мистерията, за да предотврати следващо убийство.

 

За какво се разказва в книгата?

Уилбрук е затънтено градче в Западна Австралия, което се намира до безкрайната неизследвана пустош, а животът там сякаш е застинал. Но един ден в полицията пристига изплашен мъж на име Гейбриъл, който твърди, че е бил отвлечен от сериен убиец. Престъпникът го упоил и държал в плен някъде в планината, но Гейбриъл някак успял да се измъкне от смъртоносния капан. Похитителят, който се представил като Хийт, казал на жертвата си, че ще бъде номер 55. Малко по-късно друг ранен мъж влиза в същия полицейски участък. Представя се като Хийт и казва, че е бил похитен от човек на име Гейбриъл, който го известил, че ще бъде жертва номер 55. След неуспешния опит да отнеме живота на своята жертва серийният убиец очевидно се опитва да си присвои историята й. Кой обаче е убиецът и кой – жертвата? Задачата да разреши заплетения случай е поверена на сержант Чандлър Дженкинс, който трябва да се пребори с демони от миналото си, за да се справи с предизвикателствата на настоящето. Ще успее ли Чандлър да изпревари времето и да залови престъпника, преди да е посегнал към следващата си жертва, или ще се превърне в една от неговите мишени, излагайки на опасност всички, които обича?

 

Кой е авторът?

Джеймс Деларги е роден в Северна Ирландия, но е живял и работил в редица държави по света, включително и Южна Африка, Австралия и Шотландия. Дебютният му роман – „55“, е преведен на двайсет езика. Авторът споделя, че е започнал да пише книгата като експеримент, който да дава отговор на въпроса как би се развила една хипотетична ситуация, в която двама души със сходни показания се обвиняват един друг в извършване на тежко престъпление.

 

Защо да прочетете „55“?

 

„55“ е трилър, зареден с адреналин и напрежение. Пристрастяващо интересен и достатъчно загадъчен, за да задържи вниманието и любопиството на четящия, той дава на читателя тръпката от гонитбата и вълнението от разкриването на мистерията. Вплитайки библейски мотиви и основни човешки ценности, Джеймс Деларги коментира въпроси за вярата, религията и хуманността, за предателството и приятелски подадената ръка, за светлината, която озарява този, който търси пътя към изкуплението. Майсторското писане, криминалният сюжет и интригуващите образи са причината „55“ да се превърне в един от най-завладяващите трилъри за последната година.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.