Рубрики
Начало » Представи се » 6 книги за най-малките читатели (подходящи и за детската градина)

6 книги за най-малките читатели (подходящи и за детската градина)

Препоръчани книги от Софтпрес

 

6 detski knigi softpress

 

Новата учебна година започна за всички. С нея идва и лутането в търсене на подходящи книги за най-малките. За тях няма списъци със задължителна литература и родителите сами трябва да преценят кои от стотиците заглавия, предлагани в книжарниците, са едновременно образователни, но и достатъчно интересни, за да привлекат детското внимание.

 

В тази статия ще откриете препоръките ни за шест книги на издателство „Софтпрес“, които не само ще са полезни за вашето дете, а и ще го впечатлят с красиви текстове и илюстрации!

 

1. “Зайко”

gorskite-priyateli-zayko-30

 

Любим образ на малчуганите, зайчето е главният герой в една от най-новите книги на „Софтпрес“. Приключенията му в гората започват, когато Зайко се буди от сладка дрямка на поляната. Следват срещи със страшни зверове, но пък верните приятели се притичват на помощ винаги навреме.

 

Книгата „Зайко“ е част от поредицата „Горските приятели“, с която малчуганите опознават животинския свят. Стиховете са на Любомир Николов, а за илюстрациите се е погрижил Петър Станимиров. Не може да не очаквате отлична книга от такъв тандем!

 

2. “Мечо”

gorskite-priyateli-mecho-30

 

Тази книжка запознава малките читатели с Мечо – още един от любимите обитатели на гората. Основното послание е за силата на приятелството, което отново е облечено в римите на Любомир Николов. Горските пейзажи пък излизат изпод четката на Петър Станимиров. „Мечо“ е чудесно предложение за любимото четене преди заспиване, както и за всеки момент от деня, в който искате да прекарате качествено време с детето си в компанията на увлекателна книжка.

3. “При баба и дядо на село. Плодове и зеленчуци”

pri-baba-i-dyado-na-selo-plodove-i-zelenchutsi-30

 

Друга страхотна поредица на издателство „Софтпрес“ е „При баба и дядо на село“. Тя събира в едно прекрасни пълноцветни илюстрации и сладкодумни рими, които зареждат малките читатели с усмивки и нови знания за света около тях.

 

Главните герои са Макс и Яна – любознателните внучета, които обожават да ходят на гости на дядо Румен и баба Стана. Всяко гостуване там е свързано с различни забавления, чрез които децата научават повече за природата и живота на село. Книгата ще забавлява децата и те неусетно ще научават нови неща.

 

4. “При баба и дядо на село. Фермата”

pri-baba-i-dyado-na-selo-fermata-30

 

Второто заглавие от поредицата „При баба и дядо на село“ кани читателите на разходка в една ферма, пълна с животни и приключения. С помощта на прекрасните илюстрации и рими децата се запознават със селскостопанските животни и научават защо са толкова важни за нас. Книгата е истински ценна за децата, защото им разкрива малко познати места, като в същото време ги забавлява.

 

5. “Моята сестра”

moyata-sestra-30

 

Веселите рими на Любомир Николов и илюстрациите на Полона Ловшин разказват сърдечна история за връзката между братя и сестри и са прекрасен начин децата да си припомнят колко е важно да откриваме обичта помежду си във всеки миг от ежедневието. „Моята сестра“ е и цветно улеснение за всеки родител, който се опитва да обясни важността на взаимоотношенията в семейството.

 

6. “Моето братче”

 

moeto-bratche-30

В тази книжка децата ще открият още великолепни истории за връзката между брат и сестра. Тя ще им покаже, че е нормално да се дразнят помежду си, но обичта им винаги трябва да е водеща. Тя е изключително полезна за деца, които тепърва очакват своето братче или сестриче, както и за тези, които вече имат такова.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тези и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.