Рубрики
Начало » Представи се » Седми клас випуск 2021 – покорени върхове и нови рекорди

Седми клас випуск 2021 – покорени върхове и нови рекорди

 

espa 7 class 2021 1

Гордеем се с резултатите от кандидат-гимназиалните кампании на седмокласниците на ЕСПА от випуск 2021 година! Макар и само от 8 деца, нашият седми клас докрай остана пример за всички деца в училището. Още в средата на месец май петте момичета бяха приети в Американския колеж в София. Двете стипендиантки на ЕСПА заеха челните позиции на 6-то място и на 14-то място!

 

Резултатите от изпитите в колежа не успокоиха нашите седмокласници и те доказаха нивото си и на изпитите за НВО на МОН.

 

Средният успех на ЕСПА от изпита по БЕЛ е:

81,25 точки, с четири отлични резултата

 

Средният успех по български език за София е 65,31 и 53,86 за страната.

 

Успехът на седмокласниците ни по математика е:

80,59 точки, с пет отлични резултата

 

Средният резултат по математика за столицата е 50,05 т. и 37,94 точки за страната.

 

 

 

7-класниците на ЕСПА заедно с Вяра Николова (от УЦ "Вярабел"), преподавател в ателие за специализирана подготовка към ЕСПА "Курс по четивна грамотност и есе"

7-класниците на ЕСПА заедно с Вяра Николова (от УЦ „Вярабел“), преподавател в ателие за специализирана подготовка към ЕСПА „Курс по четивна грамотност и есе“

Макар през тази учебна година ЕСПА да не се включва в официалното класиране на МОН, поради малкия брой седмокласници във випуска, според обявената към момента класация училището ни заема 7-мо място по БЕЛ и 5-то място по математика сред софийските училища.

 

espa 7 class 2021 3

 

Много преди резултатите от изпитите за НВО още двама от седмокласниците ни бяха приети в желаните училища. Един от тях продължава своето обучение в Международната езикова гимназия “Проф. д-р Васил Златарски”, а другият е приет в Schule Schloss Salem в Германия.

 

 

Желаем на нашите седмокласници да не спират да преследват мечтите си!

 

ЕСПА е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

 

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.