Рубрики
Начало » Представи се » 7 медала за математическите таланти на „ЕСПА” от финала на „Математика без граници”

7 медала за математическите таланти на „ЕСПА” от финала на „Математика без граници”

 

несебър колаж

Математиците на ЕСПА завоюваха огромен успех на поредното престижно състезание – „Математика без граници“, което се проведе на 1 юли в град Несебър. Седем от осемте финалисти на ЕСПА успяха да се преборят с изключително силната конкуренция и да постигнат 4 златни, два сребърни и един бронзов медал.

 

ЕСПА* се състезава и отборно. Отборът на 1 клас – Лия Стоянова, Мартин Велинов, Калоян Маринов, отборът на 2 А – Деян Георгиев, Борислав Бойдев, Калоян Симеонов и отборът на 2Б – София Велинова, Петър Илиев, Божидара Николова се представиха достойно. Гордеем се с тях!

 

Четирите златни медала бяха спечелени от Лия Стоянова от 1 клас, Петър Илиев от 2 клас, Виктор Каваклийски от 3 клас и Васил Рахнев от 7 клас. Два Сребърни медала завоюваха Деян Георгиев и София Велинова от 2 клас, а Мартин Велинов от 1 клас спечели бронзов медал.

 

Децата от ЕСПА премериха сили в решаването на сложни задачи със свои връстници от три континента. За титлите и медалите на финала се бориха 1030 индивидуални участници и отбори от България, Турция, Узбекистан, Азербайджан, Киргизстан, Казахстан, Иран, Малта, Австралия, Виетнам, Филипините и други страни по света.

 

Церемонията по връчването на наградите по традиция се състоя на сцената на амфитеатъра в Стария Несебър.

 

Горди сме да отбележим, че тази учебна година от всички кръгове на състезанието „Математика без граници“ математиците на училище ЕСПА завоюваха 110 медала, което е с 26 медала повече от миналата година, от тях – 35 златни медала, 34 сребърни и 41 бронзови.

 

Благодарим от сърце за тези впечатляващи успехи на прекрасните ни преподаватели по математика – г-жа Данчева, г-жа Бенчева и г-н Карлов!

 

*Споменаването на имената и заснемането на деца е със съгласието на техните родители. 

 

„ЕСПА“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

 

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.