Рубрики
Начало » Представи се » Осем книги за осем специални жени

Осем книги за осем специални жени

Препоръчани книги от Софтпрес

 

3032833

 

На 8 март отбелязваме празника на жената. Нежна, красива, грижовна, тайнствена, впечатляваща, силна, борбена, упорита – такъв е нейният образ, който и до днес вдъхновява художници, писатели и творци. Предлагаме ви осем книги, в които се разказва за осем специални жени

 

knigi-8-mart

 

„Най-красивата жена във Флоренция“ – Алиса Паломбо

 

„Най-красивата жена във Флоренция“ от Алиса Паломбо ни среща със Симонета Веспучи – муза на популярния италиански художник Сандро Ботичели. Благодарение на годежа си с Марко Веспучи 16-годишната красавица от Генуа навлиза шеметно в бляскавия свят на Лоренцо и Джулиано Медичи, управници на Флорентинската република. Цяла Флоренция се влюбва в нея и талантливият художник Сандро Ботичели не прави изключение, ала много скоро прелестната млада жена разбира, че красотата може да е и проклятие.

 

Симонета очарова с нежност и невинност и доказва, че творецът е нищо без своята муза.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Най-красивата жена във Флоренция и раждането на един шедьовър

 

„Жената на поета“ – Дженифър Лам

„Жената на поета“ от Дженифър Лам разказва разтърсващата история на Наталия Пушкина – съпруга на великия руски поет Александър Пушкин. Роман, вдъхновен от една от великите любовни истории, завършила с трагичен край. Тук исторически факти и литературна класика се преплитат с интимен поглед към ежедневието на гениалния поет и неговата забележителна съпруга, създавайки свят, в който читателят неизбежно се влюбва. Историята на Наталия ни учи, че женското сърце крие безброй тайни и често остава неразбрано за околните.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Роман за съдбата на Наталия – гибелната любов на А. С. Пушкин

 

„Писма от Париж“ – Джулиет Блекуел

„Писма от Париж“ от Джулиет Блекуел разказва историите на две жени – едната е живяла през 60-те години на 19 век, но усмивката ѝ остава запечатана завинаги върху маска, превърнала с в болезнена икона в света на изкуството. Другата героиня в романа – Клер, живее в наши дни. Съдбата я отвежда във Франция, за да издири парижкото ателие за отливки, където е направена маската на тайнствена непозната.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Разговор с Джулиет Блекуел

 

„Афиши в огледалото“ – Радостина А. Ангелова

„Афиши в огледалото“ от Радостина А. Ангелова ни запознава с една от най-талантливите и незаслужено забравени български актриси – Роза Попова. Романът е съсредоточен върху три години от началото на XX век, в които Роза завладява публиката като Медея и Маргарита, прави първи стъпки като поетеса и се сблъсква с най-драматичното събитие в живота си – любовта на Тодор Богданов.

 

Роза Попова притежава силата да следва гласа на сърцето си и остава завинаги вярна на себе си.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ ТУК

 

knigi-8-mart-2

 

„Оттатък рая“ – Сали Кослоу

„Оттатък рая“ от Сали Кослоу ни разказва историята на Шийла Греъм. Повечето хора и до днес я познават като американска журналистка, водила собствена светска хроника в годините, когато Холивуд се налага като център на кино индустрията. Шийла безкомпромисно разкрива тайните на другите, но ревностно пази своите. Благодарение на острото си перо тя се озовава в кръга на големите холивудски знаменитости и интелектуалци на своето време, а в една съдбовна вечер се запознава и с Франсис С. Фицджералд. Любовта им пламва като пожар и вдъхновява Фицджералд да напише един последен роман.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

„Оттатък рая“ – една история за Холивуд и последната любов на Фицджералд

 

„Карта към теб“ – Дж. П. Монингър

Запознайте се с Хедър – млада жена, която поема на пътешествие из Европа с двете си най-добри приятелки, но бързо разбира, че това не е обикновена ваканция, а пътуването на живота й. Всяка следваща стъпка я променя и старателно кроените планове постепенно избледняват, за да отстъпят място на любовта, приятелството и силата отново да се изправиш на крака. Хедър очарова с авантюристичния си дух и ни кани на приключение, което няма да забравим.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

„Карта към теб” за тайните пътеки, които ни водят към истинските вълшебства

„Малката пекарна в Бруклин“ – Джули Каплин

„Малката пекарна в Бруклин“ от Джули Каплин разказва историята на Софи, която работи като кулинарен журналист и напуска Лондон в търсене на ново начало. Мести се временно в Ню Йорк – град, който никога не спи и е готов да те изненада с нови вкусове и преживявания. Макар първоначално да няма големи очаквания, тя скоро открива, че магията на кулинарния свят й отваря неподозирани врати, зад които се крият нови приятели, възможности и може би сродната ѝ душа. Софи очарова с усмивката и добрината си, но най-вече – със своята вяра в любовта.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Малката пекарна в Бруклин – романтично бягство в сърцето на големия град

„Моята история“ – Мишел Обама

Дълбоко личната, завладяваща и вдъхновяваща автобиография на бившата първа дама на Съединените щати – това е „Моята история“ от Мишел Обама! Топла, мъдра и откровена, тя е необикновената равносметка на една жена с голямо сърце и твърд характер, която надскача всички очаквания и чийто път ни вдъхновява да направим същото. Мишел Обама ни приканва да вярваме в себе си, да отстояваме принципите си и да не се страхуваме от големите мечти.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

„Мишел Обама. Моята история“ – откъс

„Моята история“ от Мишел Обама – вдъхновяваща история за дръзките мечти

5 урока, които научихме от Мишел Обама и книгата „Моята история“

 

 

Lovely Asian young lady portriat - happy woman lifestyle concept

 

 

Читателите на Danybon могат да поръчат и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.