Рубрики
Начало » Представи се » Американският колеж гостува на град Силистра с информационна среща за прием след 7 клас

Американският колеж гостува на град Силистра с информационна среща за прием след 7 клас

Отпускат четири пълни 5-годишни стипендии за догодина. Учениците извън столицата могат да се възползват от настаняване в общежитието към колежа

acs sgrada

 

Четири пълни 5-годишни стипендии, които покриват целия период на обучение, отпуска за следващата учебна година Американският колеж. Семействата на учениците, които не са от София, могат да кандидатстват за допълнително намаляване на учебната такса, което да отразява разходите им по настаняване в столицата.

 

Иновативното средно училище представя кампанията си по прием в Силистра с информационна среща за условията на кандидатстване, която ще се проведе на 14 ноември от 18 часа в Основно училище „Отец Паисий”, ул. „Д-р Петър Вичев”. По време на срещата родителите и учениците ще имат възможност да се запознаят с г-жа Галина Николова – Директор „Прием“, г-жа Мария Илиева – Директор “Организиране на събития“  и г-н Бърнард Хофман – преподавател по биология. Те ще направят представяне на училището и условията за приемния изпит.

 

През настоящата учебна година Американският колеж е отпуснал 1 296 158 лева на семействата на своите ученици по програмата за намаляване на учебната такса, за да даде възможност на всеки успешно класирал се кандидат да учи в колежа. Размерът на учебната такса за български ученици за 2018-2019 година е 6350 евро. Таксата включва всички учебни и извънкласни дейности, както и учебните материали, помощта на академичните съветници при кандидатстване в чужбина и достъпа до всички спортни съоръжения и академични лаборатории на колежа. Намаляването на таксата варира от 10% до 90%.

 

Американският колеж в София е езикова гимназия с прием след 7. клас, акредитирана в България от Министерството на образованието и науката, а в САЩ – от американската асоциация на колежите и училищата от средните щати (MSA) и Международната бакалауреатска организация (IBO). Учебното заведение съчетава ценностите и най-добрите практики на американската педагогика с богатите образователни традиции на България и Европа. Като развива критическото мислене и интелектуалното любопитство през целия живот, колежът изгражда лидерски качества и умения за сътрудничество между способни ученици с различна социална, културна, икономическа и географска принадлежност. Завършилите колежа продължават образованието си в най-добрите университети в цял свят.

 

За информационната среща в Силистра е необходима регистрация:

14 ноември 2018 г., сряда, 18 ч.

 

Американският колеж в София е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Американски колеж в София

Американският колеж в София, основан през 1860 г., е една от най-старите американски образователни институции извън пределите на САЩ. Съчетава ценностите и най-добрите практики на американската педагогика с богатите образователни традиции на България и Европа. Развива критическото мислене, интелектуалното любопитство, лидерски качества и умения за сътрудничество.