Рубрики
Начало » Представи се » Четири пълни 5-годишни стипендии отпуска Американският колеж в София за следващата учебна година

Четири пълни 5-годишни стипендии отпуска Американският колеж в София за следващата учебна година

Информационни срещи в Пловдив –  30.10, Варна и Бургас – 08.11, Силистра – 14.11, и Разград – 15.11

acs sport

 

Четири пълни 5-годишни стипендии, които покриват целия период на обучение, отпуска за следващата учебна година Американският колеж. Семействата на учениците, които не са от София, могат да кандидатстват за допълнително намаляване на учебната такса, което да отразява разходите им по настаняване в столицата.

 

Иновативното средно училище започва кампанията си по прием в Пловдив с информационна среща за условията на кандидатстване, която ще се проведе на 30 октомври. Следват събития в Бургас и Варна на 8 ноември и Разград на 15 ноември. По време на срещата родителите и учениците ще имат възможност да се запознаят с представители на администрацията на колежа, както и с настоящи учители, които ще представят  училището и условията за приемния изпит.

 

acs laboratoria

 

През настоящата учебна година Американският колеж е отпуснал 1 296 158 лева на семействата на своите ученици по програмата за намаляване на учебната такса, за да даде възможност на всеки успешно класирал се кандидат да учи в колежа. Размерът на учебната такса за български ученици за 2018-2019 година е 6350 евро. Таксата включва всички учебни и извънкласни дейности, както и учебните материали, помощта на академичните съветници при кандидатстване в чужбина и достъпа до всички спортни съоръжения и академични лаборатории на колежа. Намаляването на таксата варира от 10% до 90% и  през тази учебна година 89% от кандидатстващите са получили финансова подкрепа.

 

Американският колеж в София е езикова гимназия с прием след 7. клас, акредитирана в България от Министерството на образованието и науката, а в САЩ – от американската асоциация на колежите и училищата от средните щати (MSA) и Международната бакалауреатска организация (IBO). Учебното заведение съчетава ценностите и най-добрите практики на американската педагогика с богатите образователни традиции на България и Европа. Като развива критическото мислене и интелектуалното любопитство през целия живот, колежът изгражда лидерски качества и умения за сътрудничество между способни ученици с различна социална, културна, икономическа и географска принадлежност. Завършилите колежа продължават образованието си в най-добрите университети в цял свят.

Информационни срещи в страната

 

Необходима е регистрация.

 

Пловдив
30 октомври 2018 г., вторник, 18 ч.

Бургас
8 ноември 2018 г., четвъртък, 18 ч.

Варна
8 ноември 2018 г., четвъртък, 18 ч.

Силистра

14 ноември 2018, сряда, 18 ч.

Разград
15 ноември 2018 г., четвъртък, 18 ч.

 

Подробности за приема можете да научите тук.

 

Американският колеж в София е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Американски колеж в София

Американският колеж в София, основан през 1860 г., е една от най-старите американски образователни институции извън пределите на САЩ. Съчетава ценностите и най-добрите практики на американската педагогика с богатите образователни традиции на България и Европа. Развива критическото мислене, интелектуалното любопитство, лидерски качества и умения за сътрудничество.