Рубрики
Начало » Представи се » С Angry Birds ученето може да е забавно

С Angry Birds ученето може да е забавно

 

angry_birds_super_zadachi_eng 0

Вероятно знаете, че Angry Birds е една от най-сваляните и популярни игри. Това, което не знаете за ROVIO и „Angry Birds“ e, че те използват добрите практики и високите стандарти на финландската образователна система в специализирана серия образователни книги – „Играй и учи с Angry Birds“.

Съдържанието на поредицата, която вече сме представяли в „Данибон“, е съобразено с основните елементи, които правят обучението забавно и успешно: да обичаш това, което правиш; да не се страхуваш да се провалиш; да те ценят за това, което си, и да се обучаваш в сигурна и защитена среда.

Финландските ученици постигат едни от най-добрите резултати при тестовете PISA. Тези тестове изследват функционалната грамотност и способността за решаване на проблеми. На проведените през 2006 тестове PISA (грамотност по природни науки) България е на 42 позиция от 56.

Днес ще обърнем внимание на най-новите книги в поредицата – „Суперяки задачи“ и „Забавен английски“.

„Суперяки задачи“ предизвиква детето да се включи в големия Турнир на пернатите и да докаже колко е умен. Ще трябва да реши задачите, за да определи коя е най-бързата птица в ятото. Книгата съдържа над 90 стикера и още куп забавни задачи и предизвикателства, които тренират наблюдателността, логиката и математическите умения на любознателните малчугани.

Благодарение на  „Забавен английски“ ученето на чужд език става забавно и се превръща в цветно пътешествие, което ще запознае децата с основни английски думи и изрази и ще тренира уменията им с весели задачи. Малките читатели ще се научат да поздравяват, да назовават членовете на семейството, цветовете, числата, животните, предметите у дома и в класната стая.

 

Допълнителна информация за книгата ще намерите на сайта на издателство „Софтпрес“: http://soft-press.com/

Ще се радваме, ако споделите мнението си на www.facebook.com/SoftpressBooks

Издателство „Софтпрес“ е партньор на Danybon в „Представи се в Danybon“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.