Рубрики
Начало » Представи се » Забавен наръчник за оцеляване при „Апокалипсис с деца“

Забавен наръчник за оцеляване при „Апокалипсис с деца“

 

Apo_1200x628

 

Новата книга на Калоян Явашев, известен в интернет средите като Татко Калоян – дресьор на папагали от популярно реалити предаване, автор на бестселъра „Дневникът на един (татко) звероукротител“ и баща на три (3!) деца – е вече факт. „Апокалипсис с деца“ е тук, за да ни разкаже за пъстрите, често скандализиращи, понякога дори катастрофални картини на неговото ежедневие. Ето какво ви очаква на страниците ѝ.

 

Истории от живия живот

Преди да станат родители, повечето хора имат изградени представи какви майки и татковци ще бъдат, и по-важното – какви ще са техните деца. Ще са кротки, тихи и възпитани, ще водят културни разговори, ще следват строг режим и няма да ги поставят в неудобни ситуации, нито да викат или да се тръшкат. Подобни фантастични картини са се появявали и в главата на Калоян Явашев, но суровата реалност е друга и когато имаш три деца, бързо се адаптираш към нея. Внезапни позиви за тоалетна насред нищото, провалена среща в кафе или ресторант, почивка, която изтощава, вместо да зарежда, ежедневни спорове за всякакви малки големи неща, които вълнуват едно дете – да, имаме ги. Действителността както в „Апокалипсис с деца“, така и извън нея, е по-шумна, по-щура, по-хаотична, но пък е пъстра, понякога забавна и винаги интересна и непредсказуема.

 

korica-apokalipsis

 

Смях в големи порции

Калоян Явашев е по-известен в интернет пространството като Татко Калоян – най-забавният татко, който със статусите си разсмива хиляди хора. Непринуденото му и заразително чувство за хумор той пренася и на страниците на „Апокалипсис с деца“. Ако сте чели предишната му книга – „Дневникът на един (татко) звероукротител“, вече знаете, че ви очаква мускулна треска от смях. Ако пък това е първата ви среща с историите на Татко Калоян, подгответе си кърпички, с които да попивате сълзите си. Не препоръчваме да четете в градския транспорт, защото хората ще ви гледат подозрително, мислейки си, че никоя книга не може да е толкова забавна. Лъжат се – тази може.

 

Откровено за важните теми

„Апокалипсис с деца“ може да е най-забавната книга, която сте чели напоследък или въобще, но освен весели случки, в нея Калоян Явашев говори откровено и за значими и актуални теми. Как да отглеждаме деца в динамичната среда, в която живеем днес? Защо винаги трябва да посочваме добрите примери и как да извличаме поука от всяка ситуация? Защо е по-важно да възпитаме детето ти да стане преди всичко добър и отговорен човек, вместо да се стремим да научи 5 езика още в детската градина? На страниците на книгата четем и за сериозната страна на родителството – за предизвикателствата и изпитания при разпределянето на ролите, за натоварването и умората, за моментите, в които имаш нужда да вземеш въздух и да погледнеш от друг ъгъл, за да приемеш, че животът с деца е приключение и всеки ден се движиш по различен маршрут.

Илюстрации в тон 

kaloqn2

 

Освен забавни истории, на страниците на „Апокалипсис с деца“ ви очакват и също толкова веселите илюстрации на талантливата Неда Малчева. Като работеща майка на три деца тя знае, че във всеки един момент трябва да е нащрек за знаците за евентуална катастрофа и познава евакуационния план за действие. Разбирането, с което подхожда към драматичните случки в ежедневието на Калоян Явашев, се чете в идеално подбраните щрихи, с които облича в картини неговите думи. А резултатът е двойна порция смях за читателите.

 

Още за книгата – прочетете тук.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.