Рубрики
Начало » Представи се » Аз мисля 2 – творческо предизвикателство за всички

Аз мисля 2 – творческо предизвикателство за всички

За отлична подготовка за математически състезания, приемни изпити, IQ тестове

imageedit_3_7654050607

 

 

Със сборника „Аз мисля 2“ учениците и техните родители могат да си отправят любопитно предизвикателство, с което да влязат в „интелектуална форма“. На помощ в тази мисия идва сборникът „Аз мисля 2“, разработен от доказани специалисти в областта на психологията и развитието на интелекта.

 

Докато в първата част авторите се бяха съсредоточили върху упражнения, които развиват паметта, концентрацията, формирането на навици за сравнение, усъвършенстването на логическото и абстрактно мислене, във втората част на сборника се набляга основно на задачи, които ще помогнат читателите да развият творческите си способности.

 

Az_mislq_2_cov (1)Една от целите на авторите е да ни научат да търсим нови, оригинални решения на задачите и проблемите, пред които са поставени. В книгата е включена специална част, в която д-р Валентин Буцик отговаря на някои от най-популярните въпроси и митове за интелигентността и креативността. 

В първите раздели на книгата задачите са разпределени по степен на сложност – от най-лесните, с които без затруднение ще се справят самостоятелно и най-малките ученици, а децата в предучилищна възраст – с помощта на възрастните, до по-трудните, които биха могли да решат само ученици от горните класове и възрастните. Упражненията, предназначени за развитие на творческите способности, могат да решават всички.

 

„Аз мисля 2“

Откъс

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.   

 

Pages from Az_mislq_2 (1)-1 Pages from Az_mislq_2 (1)-2 Pages from Az_mislq_2 (1)-3 Pages from Az_mislq_2 (1)-4 Pages from Az_mislq_2 (1)-5 Pages from Az_mislq_2 (1)-6 Pages from Az_mislq_2 (1)-7

 

Още за сборника „Аз мисля“ – книга 2 можете да прочетете на сайта на „Софтпрес“, а за книга 1 – тук.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

 

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.