Рубрики
Начало » Представи се » Потопете се в „Басейнът“ – топла и искрена история за едно необичайно приятелство

Потопете се в „Басейнът“ – топла и искрена история за едно необичайно приятелство

 

Lido_760x320

 

Едно от най-сигурните неща в живота е смяната на сезоните… С тях се променя и светът около нас – времето отминава, градовете се променят, хората идват и си отиват и понякога имаме чувството, че миналото е само сън.

 

В подобна ситуация изпада жизнената и позитивна Розмари. Макар тялото й да е на осемдесет и шест, в душата си тя знае, че все още е младо момиче, и посреща с радост всеки нов ден. Вече седем десетилетия утрото й започва с плуване в открития басейн „Брокуел“ – мястото, където се е влюбила за пръв Pool_316xи последен път, където е намерила многобройни приятели и е преодоляла всевъзможни трудности.

 

Но времето слага своя отпечатък на всичко и светът на Розмари постепенно изчезва, заместен от модерни сгради. Когато последното доказателство за съществуването му – басейнът „Брокуел“ – се оказва обект на инвеститорски интереси, които вещаят разрушаването му, възрастната жена трябва да потърси в себе си силата и куража да защити любимото си място. На помощ изненадващо се притичва младо момиче, което моли Розмари за интервю…

 

Кейт е на двайсет и шест, но за разлика от повечето си познати, е напуснала родния Бристол и се е установила в Лондон, където пише кратки обяви за малък вестник. За няколко години в столицата обаче така и не е създала истински приятелства и дните й са белязани от самота и борба с депресията. Всичко се променя, когато най-сетне й възлагат да отрази истинска история. Местният плувен басейн е застрашен от затваряне и прохождащата журналистка трябва да проследи развитието на случая.

 

imageedit__6414515875

 

Басейнът е биещото сърце на общността, а съдбата му се превръща в основа на едно необичайно, но важно приятелство. Романът на Либи Пейдж – самата тя запален плувец – е очарователна, дълбока и смислена история за любовта, приятелството и остаряването. Написана с искрена обич и топлина, тази книга е като прегръдка, от която дори не си подозирал, че имаш нужда.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат книгите с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.