Рубрики
Начало » Представи се » 560 страници вкусни традиции

560 страници вкусни традиции

 

tradizionna_kuhnq_koritza 0

Когато мислим за българската идентичност и традиции, кухнята със сигурност не е първото, за което се сещаме. А има всички основания да се нареди в списъка. Българската традиционна кухня е пъстра плетеница от нашите обичаи, бит и религия, от географските особености на страната и многовековната история на държавата ни. Житото и баклата на траките, домашните животни на славяните и кобилското мляко на прабългарите са поставили началото на специфичната национална кухня, обогатена през вековете със зеленчуковите култури на Америка, богатите и ароматни гозби от Ориента и силното влияние на немските и френски кулинарни традиции след Освобождението.

Днес – когато наред с начина ни на живот, хранителните ни навици също стават все по-многообразни и космополитни, новата книга на издателство „Софтпрес“ е начин да преоткрием и осъвременим традициите. Събрала стотици рецепти, „Българска традиционна кухня“ обобщава част от кулинарното ни богатство и обхваща рецепти, техниките на готвене и основни традиции, свързани с празниците, обредите и обичаите по нашите земи. На страниците й ще откриете:

– Над 1500 рецепти, групирани по категории – от свежи салати и пикантни разядки, през ястия с месо и постни деликатеси, до пухкави домашни печива, десерти, традиционна зимнина и ароматни ликьори;

– Практични кулинарни техники и хитрини, които ще превърнат готвенето в удоволствие дори за начинаещите в кухнята;

– Любопитни факти за българските обичаи и подбрани ястия, които се приготвят за най-популярните български празници – Богоявление, Ивановден, Великден, Гергьовден, Никулден, Коледа и много други.

Казват, че човек е това, което яде. Важи и за нациите.

Изберете си рецепта и да ви е сладко!

Повече за книгата ще откриете тук: http://soft-press.com/srchead.html?com=viewall&viewbook=1077

 

Новите заглавия на издателство „Софтпрес“ можете да следите и на www.facebook.com/SoftPressBooks

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на Danybon в „Представи се в Danybon“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.