Рубрики
Начало » Представи се » Да запознаем децата си с традициите – „Библия за деца“

Да запознаем децата си с традициите – „Библия за деца“

 

biblia za deca 0

Всеки знае, че не е лесно да говориш с децата на тема религия и вяра. Темата, естествено, провокира много други въпроси като например: „За какво се разказва в Библията“, „Кой я е написал“ и пр. Новото издание на „Софтпрес“ – книгата „Библия за деца“ – е създадено за родители, които искат да запознаят малчуганите си с основните притчи и истории от свещената книга на християнството.

Внимателно подбрани и увлекателно преразказани за деца от 8 до 12-годишна възраст, те запознават със Стария и Новия завет по достъпен и образователен начин. Тази книга може да бъде първото стъпало към запознаването на детето с изконни ценности и морални норми, но също така би могла да го подготви и за по-сериозното разискване на теми, свързани с библейските символи и митове, изучавани в по-горните класове като литературни произведения.

В книгата ще откриете истории както от Стария (за сътворението на света, Адам и Ева и техните синове Каин и Авел, за Ной и потопа, Вавилонската кула, цар Соломон и др.), така и от Новия завет (раждането на Исус, притчите за сеяча, милосърдния самарянин, Тайната вечеря, Възкресението и др.).

Специален подарък от издателство „Софтпрес“ за приятелите на Данибон:

 

bibliya_za_deca_press_text 680

 

Откъс от книгата ще откриете тук:
http://www.soft-press.com/book1081/chapter/chapter.htm

Допълнителна информация тук:
http://www.soft-press.com/goto.htm?http://www.soft-press.com/srchead.html?com=viewall&viewbook=1081

Ще се радваме, ако споделите мнението си на www.facebook.com/SoftpressBooks

Издателство „Софтпрес“ е партньор на Danybon в „Представи се в Danybon“.

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.