Рубрики
Начало » Представи се » Най-добрите британски училища с академични стипендии за отлични ученици на изложението „Световно образование“ в НДК този уикенд

Най-добрите британски училища с академични стипендии за отлични ученици на изложението „Световно образование“ в НДК този уикенд

Елитно образование в Европа и семинар за родители в помощ на ранното профилиране и ориентация на децата са сред акцентите на форума

IMG_5336

 

Най-добрите британски средни училища са участници в международното изложение „Световно образование“ в зала 3 на НДК този уикенд (22/23 февруари 2020). Организаторите от „Интеграл“ отчитат засилен интерес към българските ученици на топ колежи от ранга на Kings Colleges, ABBEY DLD Group и Oxford International Education Group. Разположени в Мека-та на науката, през последните години те са предпочитани не само от британски, но и от голям брой чуждестранни ученици.

 

През последните две години Oxford International College е на първо място по резултати от А-нивата на своите възпитаници. Колежът ще предложи до 50% академична стипендия от таксата за обучение за българи, които покажат високи резултата на входните изпити – английски език, математика и специализиран тест за логика и интелигентност.

 

P5690318

 

Част от групата е престижното британско училище D’Overbroeck’s, което отпуска стипендия до 6000 бр. лири от годишната такса за обучение. От тази година училището разполага с нова тенис академия в партньорство с North Oxford Tennis Club и допълнителни стипендии за ученици със спортни достижения.

 

Академична стипендия в размер до 40% от таксата за обучение предоставя и ABBEY DLD Group за кандидати с добри резултати по английски език и специализирания логически тест. Част от групата е предпочитаното от българи DLD Лондон, което притежава най-модерната база, разположена на брега на Темза.

 

Освен водещи британски училища в изложението участват също немски, испански, белгийски, португалски и италиански училища с двуезични програми. Сред тях са International School of Milan (10% от учениците влизат в топ 5 университети в света, 7 шампиона на Италия по футбол, плуване и езда), St. Louis School (най-голямото IT училище в Италия); белгийското St. John’s International School, испанското International School San Patricio Toledo и др.

 

Швейцарският Institut Montana Zugerberg ще предложи намалена такса за записване на български деца: CHF 1500 (вместо CHF 3500) + 5 дни безплатен пробен престой в училището.

 

P5690535

 

Ранната ориентация на българските ученици, въведена с реформата в българското образование, е акцент в семинарната част на изложението. Консултантите от „Интеграл“ са подготвили специална презентация на тема „Промени в образователната система – новости при избора на профил и професия“. Тя ще запознае родителите с „подводните камъни“, ограничения и последствия от грешния избор на предмети при ранното профилиране на ученика. Ще бъде представен и новият специализиран семинар за родители на деца от 9 до 12 години, който ще съветва как да се справят с професионалната ориентация на тийнейджър и кои са новите професии. По време на изложението ще действа и специализиран център „Професии на бъдещето“, в който ученици от 9 до 12 клас ще полагат кратък тест за личностно профилиране, насочващ вниманието им към нови и интересни професии.

 

IMG_5296

 

Изложението ще предостави многобройни предложения за езикови ваканции в чужбина от новия каталог за Лято 2020 с отстъпки от 5% и 10% в зависимост от държавата, езиковия център и избраната програма.

 

Програмата, участниците и регистрация на адрес: www.world-education.eu

 

Интеграл е партньор на Данибон в инициатива „Представи се“.

За Интеграл

"Интеграл" е на една от първите професионални образователни консултантски компании в България. Стартира своята дейност през 1992 г. През всички тези години с ИНТЕГРАЛ пътуват деца, ученици, студенти и професионалисти, търсещи начин да усъвършенстват чужд език, да продължат образованието си или да повишат квалификацията си в чужбина.