Рубрики
Начало » Представи се » „Бухтичка“ – красотата си тежи на място

„Бухтичка“ – красотата си тежи на място

 

buchtichka 1

 

Бухтичка“ от Джули Мърфи е от онези младежки романи, които възрастните прочитат, за да излекуват сърцето си от травмите на юношеството. „Бухтичка“ е книга за всеки, който някога се е чувствал некомфортно в собствената си кожа, който е бил спохождан от укорителни погледи и загрижени подхвърляния „за твое добро“.

 

julia-murphy-author

 

„Бухтичка“ е книга, чиято цел е да те научи да се приемаш и обичаш такъв, какъвто си. Авторката Джули Мърфи се е справила повече от чудесно със задачата, която си е поставила! Написала е един забавен, безцеремонен и очарователен роман, който просто не можеш да не харесаш.

 

B2

 

Макар да е „самопровъзгласила се дебелана“, Уил никога не се е чувствала некомфортно в собствената си кожа. А ако някой има проблем с външния ѝ вид – проблемът си е негов. Наричана на галено „бухтичка“, Уилоудийн е самоуверена, силна и абсолютно безстрашна.

 

julie murphy

 

Докато не среща атлетичния и напълно очарователен Бо. Не е голяма изненада, че Уил хлътва по него. Изненадващо за всички е, че той си пада по нея. Годината е тежка за Уилоудийн: любимата й леля наскоро е починала от инфаркт, а отношенията с най-добрата й приятелка претърпяват драматични сътресения. На всичкото отгоре Уил не намира очакваната еуфория в първата си любов, а напротив – вместо на седмото небе от щастие попада в кошмар, разяждана от съмнения.

 

B3

 

Вбесена от предразсъдъците и в търсене на собствената си увереност, тя се записва в местния конкурс за красота, спечелен преди години от собствената ѝ майка.

 

buhtichka - banski

 

Романът предизвиква много разнопосочни дискусии, защото в момент, когато обществената представа за красота получава значителен отпор – списание People публикува корица с Тес Холидей, звезда от социалните мрежи и plus size модел, а списание Seventeen заяви, че повече няма да обработва с фотошоп снимките на моделите си, за да изглеждат по-слаби.

 

Buhtichka cover

 

Важно за родители:

Романът изпраща позитивни послания към читателите си, а главната героиня е прекрасен модел за подражание за подрастващите. Това е добре дошло за родителите, които искат да научат децата си, че не външният вид определя кой си и какво можеш да постигнеш.

 

Мишел Гейбъл, автор на „Парижкият апартамент“ и „Ще се видим в Париж“ нарича „Бухтичка“ „Очарователна южняшка тийн история, в която се влюбих!“ и читателят не може да не се съгласи с нея, когато нетърпеливо разгръща страниците и следва Уил през перипетиите на младостта. Изпълнена с житейска мъдрост, позитивна и поучителна по един неназидателен начин, „Бухтичка“ ще открадне сърцата на читателите от всички поколения!

 

B1

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.