Рубрики
Начало » Представи се » Миналото като вълшебство в „Български исторически приказки и легенди“

Миналото като вълшебство в „Български исторически приказки и легенди“

 

imageedit__3090453512

 

Всеки родител знае колко важна част от израстването на едно дете са приказките. Четенето им вечер е семеен ритуал, който ни сближава, слага край на деня и превръща нощта във вълшебно царство. Но всеки родител знае и колко трудно е да задоволиш детския глад за чудеса и да отговориш на безкрайните въпроси за живота.

 

Читателите на „Данибон“ познават творчеството на Любомир Николов – писател с повече от 50 приказки зад гърба си, преводач на култовия „Властелинът на пръстените“ и автор на десетки книги-игри под псевдонима Колин Уолъмбъри. Сред последните му постижения са чудесният нов превод на „Малкият принц“ и веселата книжка „Азбучни гатанки“, отличена с второ място на конкурса „Бисерче вълшебно“.

 

Този път сладкодумният разказвач Николов спира писателското си перо на знакови събития, които ще запознаят децата с ханове и царе, с битки и победи, с мигове на изпитания и на триумф. Любознателните читатели ще научат, че също като приказка историята на България е скътала мъдростта на вековете, нашепва за славни времена и горди герои, предупреждава и носи поука.

 

В „Български исторически приказки и легенди“ – книга 1 ще откриете:

 

BG_istoricheski_prikazki_cov
Черноморското злато

 

Снопът и мартеницата

 

Покорителят на Константинопол

 

„Български исторически приказки и легенди“

Откъс

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.   

 

Pages from BG_istoricheski_prikazki_1-1 Pages from BG_istoricheski_prikazki_1-2Pages from BG_istoricheski_prikazki_1-3 Pages from BG_istoricheski_prikazki_1-4Pages from BG_istoricheski_prikazki_1-5

 

Още за книгата можете да намерите на сайта на „Софтпрес“.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.